Paste la cuptor cu ciuperci

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste din grâu dur Iarnă Băneasa

Ingrediente

  • 250g tagliatelle din grâu dur Băneasa
  • 2 linguri ulei
  • ceapă albă tăiată mărunt
  • 200g bacon/kaiser
  • 300g ciuperci
  • 250ml smântână dulce pentru gătit
  • 150g mozzarella/cașcaval dat pe răzătoare
  • sare, piper, mix de condimente pentru paște
  • ½ legătură pătrunjel verde tocat mărunt

Mod de preparare

Te gândești la o cină rapidă din timpul săptămânii? Am o idee minunată pentru ține – PASTE LA CUPTOR, cu bacon și ciuperci, un deliciu pentru serile reci de toamnă!

Paste la cuptor cu ciuperci și bacon – o rețetă foarte versatilă, pe care o poți adapta ușor după gusturile familiei tale! Sunt cremoase, foarte savuroase și consistente, ușor de pregătit cu ingrediente pe care le avem la îndemână în frigider sau în cămară!

Pastele la cuptor sau paste al forno sunt ideale pentru cinelele din timpul săptămânii sau mesele în familie – puteți pregăti totul din timp, în doar câteva minute și le dați la cuptor doar înainte de servire, pentru a fi calde și cremoase!

Putem adapta foarte ușor rețeta! Putem folosi orice tip de ciuperci, proaspete sau din conservă, dar și ciuperci congelate. Trebuie doar să le decongelăm într-o sită și să le scurge foarte bine de apă în exces. Eu am folosit bacon, dar putem omite carnea sau o putem înlocui cu resturi de la friptură/grătarul de ieri, de exemplu!

Pasul 1

Într-o oală încăpătoare punem la fiert 3 litri de apă. Când clocotește, punem o linguriță de sare și pastele. Fierbem timpul indincat pe ambalaj.

Încingem cuptorul la 200°C.

Pasul 2

Cât pastele fierb, ne ocupăm de sos. Într-o cratiță încăpătoare calim ceapă și baconul în puțin ulei, la foc mic, până ceapa devine sticloasă și baconul este rumenit. Adăugăm ciupercile curățate și tăiate bucăți potrivite, condimentăm după gust. Călim 3-4 minute la foc mare, până ciupercile se înmoaie puțin.

Tragem de pe foc, adăugăm smântână dulce și 100ml apă de pe paste, amestecăm.

Pasul 3

Scurgem pastele, dar nu le trecem pe sub jet de apă rece.

Într-un bol încăpător, punem amestecul de ciuperci, pastele, mozzarella și pătrunjelul. Amestecăm totul foarte bine. Mutăm într-un vas termorezistent și dăm la cuptor 10-12 minute sau până pastele sunt gratinate.

Rețeta de Paste la cuptor cu ciuperci este gata! Vă promit că e delicioasă și toată familia o va iubi! Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...