Paste integrale cu legume

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Pasionată de bucătăria și cultura chinezească și nu numai, Andreea de la Andreea Chinese Food ne îmbie cu arome și rețete extrem de variate, transpuse mereu într-un design de poveste.

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Paste din grâu dur integrale All season Băneasa

Ingrediente

  • 250 g penne rigate integrale Băneasa
  • 1 vanătă
  • 1 dovlecel verde
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cartof dulce
  • 10 roșii cherry
  • ½ legătură pătrunjel
  • 1 căpățână usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 50 g parmezan ras
  • Sare
  • Piper
  • 1 linguriță Oregano uscat
  • Coajă și sucul de la ½ lămâie

Mod de preparare

Paste integrale cu legume, foarte multe legume coapte la cuptor, sos aromat cu usturoi copt și parmezan. Un fel de mâncare ușor, dietetic, mai ales că are și paste integrale și multe legume, preparate doar la cuptor, cu puțîn ulei de măsline. În plus, este o metodă perfectă de a folosi legumele din frigider pe care nu ai mai dori să le mănânci.

Puteți adaugă ce legume doriți și în ce cantități doriți voi, aici chiar nu e o regulă. Puteți folosi o parte din legumele coapte pentru paste, iar restul de legume rămase să le adăugați la o supă crema, să zicem. De aceea, pastele acestea de astăzi sunt foarte versatile. Mai puteți adaugă conopidă, țelină apio, broccoli sau alte condimente, după cum doriți.

VEDETA REȚETEI

Eroina din bucătărie: Penne Rigate integrale Băneasa 500g!

Pasul 1

Încingeți cuptorul la 200 grade Celsius. Tocați cubulețe vanață, dovelcelul, ardeiul kapia, cartoful dulce. Într-un bol încăpător adăugați legumele tocate împreună cu roșiile cherry, presărați uleiul de măsline, sare, piper și oregano uscat. Amestecați totul foarte bine.

Separat, tăiați căpățână de usturoi în jumătate pe rotund, presărați sare și puțin ulei de măsline pe părțile tăiate.

Pasul 2

Tapetați cu hârtie de copt tava mare a aragazului, turnați toate legumele în tavă și așezați pe deasupra jumătățile de căpățână de usturoi.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați la cuptorul încins pentru 20 de minute. Îndepărtați folia de aluminiu, și mai lăsăți la cuptor pentru 15 minute până ce legumele sunt ușor caramelizate.

Pasul 3

Pregătiți pastele: Umpleți cu apă o oală încăpătoare în care ați pus o lingură de sareDați oală pe foc și aduceți la punctul de fierbere. Adăugați pastele integrale, amestecați energic și ți sa fiarbă pentru 7 minute.

Pasul 4

Scoateți tava cu legume de la cuptor. Legumele sunt coapte, iar usturoiul a devenit moale și dulceag. Într-un bol mic stoarceți jumătățile de căpățână de usturoi, adăugați parmezanul ras și coajă de lămâie. Cu ajutorul unei furculițe pasați totul bine până obțineți o pastă. Condimentati cu sare, piper și suc de lămâie. La final turnați 3 linguri din apă în care au fiert pastele.

Amestecați legumele coapte cu pastele fierte, peste ele turnați sosul format și amestecați bine.

Puneți pe farfurii și presărați pătrunjel proaspăt tocat. Serviți calde alături de încă puțin parmezan ras și suc de lămâie, dacă doriți. Sunt bune atât calde cât și reci. A două zi se pot reîncălzi la cuptorul cu microunde.

Enjoy!

Vezi Imagini cu Rețeta