Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Paste integrale cu legume, foarte multe legume coapte la cuptor, sos aromat cu usturoi copt și parmezan. Un fel de mâncare ușor, dietetic, mai ales că are și paste integrale și multe legume, preparate doar la cuptor, cu puțîn ulei de măsline.
În plus, este o metodă perfectă de a folosi legumele din frigider pe care nu ai mai dori să le mănânci.
Puteți adăuga ce legume doriți și în ce cantități doriți voi, aici chiar nu e o regulă. Puteți folosi o parte din legumele coapte pentru paste, iar restul de legume rămase să le adăugați la o supă crema, să zicem.
De aceea, pastele acestea de astăzi sunt foarte versatile. Mai puteți adăuga conopidă, țelină apio, broccoli sau alte condimente, după cum doriți.
Încingeți cuptorul la 200 grade Celsius. Tocați cubulețe vânăta, dovelcelul, ardeiul kapia, cartoful dulce. Într-un bol încăpător adăugați legumele tocate împreună cu roșiile cherry, presărați uleiul de măsline, sare, piper și oregano uscat. Amestecați totul foarte bine.
Separat, tăiați căpățâna de usturoi în jumătate pe rotund, presărați sare și puțin ulei de măsline pe părțile tăiate.
Tapetați cu hârtie de copt tava mare a aragazului, turnați toate legumele în tavă și așezați pe deasupra jumătățile de căpățână de usturoi.
Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați la cuptorul încins pentru 20 de minute. Îndepărtați folia de aluminiu, și mai lăsăți la cuptor pentru 15 minute până ce legumele sunt ușor caramelizate.
Pregătiți pastele: Umpleți cu apă o oală încăpătoare în care ați pus o lingură de sare. Dați oala pe foc și aduceți la punctul de fierbere. Adăugați pastele integrale, amestecați energic și lăsăți să fiarbă pentru 7 minute.
Scoateți tava cu legume de la cuptor. Legumele sunt coapte, iar usturoiul a devenit moale și dulceag. Într-un bol mic stoarceți jumătățile de căpățână de usturoi, adăugați parmezanul ras și coajă de lămâie.
Cu ajutorul unei furculițe, pasați totul bine până obțineți o pastă. Condimentați cu sare, piper și suc de lămâie. La final turnați 3 linguri din apa în care au fiert pastele. Amestecați legumele coapte cu pastele fierte, peste ele turnați sosul format și amestecați bine.
Puneți pe farfurii și presărați pătrunjel proaspăt tocat. Serviți calde alături de încă puțin parmezan ras și suc de lămâie, dacă doriți. Sunt bune atât calde cât și reci. A doua zi se pot reîncălzi la cuptorul cu microunde.
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!