Paste aglio olio cu ciuperci

Autor rețeță:
Edith's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

1

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 100g paste Antonio di Vaio farfalle
  • 8-10 ciuperci medii
  • 3 căței usturoi
  • 2-3 linguri de ulei pepperoncino
  • sare după gust

Mod de preparare

Cu siguranță cunoașteți faimoasele paste aglio olio e pepperoncino, cel mai simplu mod de a prepară pastele, și după părerea mea, unul dintre cele mai delicioase. Iar dacă nu le-ați încercat încă, este timpul, pentru că sunt delicioase. Conțin doar câteva ingrediente (așa cum le spune și numele): paste, usturoi, ulei de măsline și pepperoncino. Evident și sare. Eu am postat la începutul blogului rețeta de paste aglio olio e pepperoncino pe blog, o puteți găsi aici. Astăzi le-am îmbogățit cu ciuperci, pentru că tot suntem in post. Ciupercile le-au oferit un gust tare bun. Pentru un gust cât mai aproape de Italia, am ales să folosesc pastele Antonio di Vaio.

 

Pasul 1

Punem apă pentru paste la foc.

Pasul 2

Tăiem ciupercile felii mai grosuțe. Punem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderenta și punem ciupercile la călit, la foc iute, amestecând din când în când.

Pasul 3

Când lichidul s-a evaporat adăugăm usturoiul tăiat felii nu foarte subțiri și pepperoncino (eu am pus fulgi uscați). Adăugăm între timp sare și pastele în apă care fierbe. După ce am daugat usturoiul peste ciuperci, amestecăm des de câteva ori, apoi adăugăm 3-4 linguri din apă în care fierb pastele.

Pasul 4

Pastele le fierbem 5-6 minute (deși timpul lor de fierbere este de 8 minute), apoi, cu ajutorul unei spumiere le punem peste ciuperci și lăsăm pe foc încă 2-3 minute, amestecând des.

Pasul 5

Înlăturăm de pe foc și adăugăm pătrunjelul tocat (puteți servi și fără). Dacă nu țineți post, sunt minunate cu parmezan ras deasupra. Enjoy!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...