Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste în sos de brânză cu verdețuri proaspete
Vedetele acestei rețete sunt pastele farfalle din grâu dur de la Paste Băneasa, cu valori nutritive excelente și o calitate ridicată. Se potrivesc de minune cu acest sos bogat. Forma pastelor te duce cu gândul la fluturi, așa că asociarea brânzeturilor (gorgonzola, parmezan și mozzarella) cu baby spanac și busuioc mi se pare foarte potrivită.
Rețeta de sos poate suferi modificări, înlocuind mozzarella cu emmentaler, gouda sau cașcaval. Ideea este să echilibrați bine brânzeturile, să meargă bine combinația aleasă. Sosul nu se gătește excesiv. Lași focul aprins până încep să se topească brânzeturile, apoi poți să îl oprești. Amesteci cât poți de des pentru ca restul să se topească de la căldură tigăii. Dacă nu ai smântână pentru gătit poți folosi și lapte, dar mai adaugi o linguriță de unt. Sosul de brânză cu verdețuri proaspete este gata în maxim 5 minute! Iese catifelat și cremos.
Verdețurile sunt alese în așa fel încât să aducă o notă de prospețime și culoare, dar să nu influențeze aroma sosului de brânză.
Pentru început am pus 3l de apă la fiert. Când a dat în clocot am adăugat 3 lingurițe de sare ce vor intensifica aroma pastelor. Am pus pastele la fiert și le-am lăsat să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet. Nu puneți ulei în apa în care fierb sau când le scurgeți căci sosul nu se va mai lipi de paste.
Cât timp s-au fiert pastele am pregătit sosul. Am pus verdețurile într-un mixer vertical. Am adăugat sare, ulei de măsline și foarte puțin suc lămâie. Le-am păsat până s-au mărunțit.
Într-o tigaie mare și adâncă am topit untul. Am turnat smântână de gătit, apoi am adăugat cele trei tipuri de brânzeturi. Am amestecat până când s-au topit. Peste acestea am pus verdețurile tocate și am amestecat până s-a omogenizat compoziția.
În acest moment poți adăuga sare și piper dacă simți că sosul are nevoie de acestea. Între timp s-au fiert pastele, așa că le-am scos din apă și le-am pus peste sos. Puteți să le scurgeți, dar păstrați 400 ml din apa în care au fiert, dacă vreți ca sosul să fie mai subțire.
Am amestecat ușor până când toate pastele au fost acoperite de sos. În farfurie, am adăugat parmezan ras și câteva frunze de busuioc.
Poftă bună!