Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste cu sos de post
Cum începe perioada postului, caut rețete care să fie de post pentru cei din casă care îl țin, dar care să poată fi ușor adaptate și pentru cei care nu țin post. Paste cu sos de post este exact genul acesta de rețetă! Este un sos delicios, plin de legume și arome, un sos care poate fi folosit pentru paste dar și piure de cartofi sau alături de orez, năut, fasole etc.
La capitolul paste, am folosit, bineînțeles, spaghetti fără ou de la Paste Băneasa, pastele mele preferate all time. În portfoliul Băneasa găsiți paste din grâu dur, paste din grâu moale sau paste cu ou, în diverse forme și combinații, pentru orice rețetă aveți în plan!
VEDETA REȚETEI
Tăiem legumele cubulețe mici. Încingem uleiul de măsline, adăugăm legumele, călim până sunt sticloase. Adăugăm condimentele, zahărul brun, pasta de tomate și ierburile aromatice, le călim împreună cu legumele un minut.
Adăugăm conservele de roșii în suc propriu, adăugăm și apă, amestecăm. Lăsăm sosul să fiarbă la foc mic, 30 min sau până legumele sunt moi. Tragem de pe foc, adăugăm busuiocul tăiat mărunt și sosul e gata de servire!
Fierbem pastele preferate conform instrucțiunilor de pe amabalaj, timpul de fierbere diferă. Ca regulă, adăugăm pastele numai când apa clocotește. Adăugăm și puțină sare în apă. Pentru fiecare persoană cântărim 80g paste uscate. Pentru fiecare 100g paste, punem la fiert 1 litru de apă. Astfel, pastele au loc să fiarbă fără a se lipi între ele. Scurgem bine pastele, dar NU le trecem pe sub jet de apă. Clatim pastele cu apă numai când le folosim reci, la salatele de paste. Altfel, amidonul de pe pastele fierbinți ajută orice sos să se “lipească” mai bine de acestea. În plus, nu uitați să țineți deoparte o cană din apa în care au fiert pastele, se poate adăuga în sos pentru a-l face mai cremos, datorită amidonului din apă. Dacă adăugăm apă de pe paste în sos, îl lăsăm să mai dea un clocot bun înainte de servire.
Enjoy, să vă fie de cel mai bine și, alături de Paste Băneasa vă dorim un post cu folos!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!