Paste cu sos de post

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

6

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 500g spaghetti Băneasa
  • 50ml ulei de maslime
  • o ceapă roșie mare
  • un ardei gras roșu
  • 1 morcov mare
  • 2 lingurițe boia afumată
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță piper
  • 1 linguriță mix ierburi aromatice
  • 1 lingură zahăr brun
  • 2 linguri pătrunjel
  • 4-5 căței de usturoi trecut prin presă
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri pastă de tomate
  • 2 conserve (2x400g) roșii cubulețe în suc propriu
  • 150-200ml apă
  • busuioc proaspăt tocat mărunt

Mod de preparare

Cum începe perioada postului, caut rețete care să fie de post pentru cei din casă care îl țin, dar care să poată fi ușor adaptate și pentru cei care nu țin post. Paste cu sos de post este exact genul acesta de rețetă! Este un sos delicios, plin de legume și arome, un sos care poate fi folosit pentru paste dar și piure de cartofi sau alături de orez, năut, fasole etc.

La capitolul paste, am folosit, bineînțeles, spaghetti fără ou de la Paste Băneasa, pastele mele preferate all time. În portfoliul Băneasa găsiți paste din grâu dur, paste din grâu moale sau paste cu ou, în diverse forme și combinații, pentru orice rețetă aveți în plan!

Pasul 1

Tăiem legumele cubulețe mici. Încingem uleiul de măsline, adăugăm legumele, călim până sunt sticloase. Adăugăm condimentele, zahărul brun, pasta de tomate și ierburile aromatice, le călim împreună cu legumele un minut.

Pasul 2

Adăugăm conservele de roșii în suc propriu, adăugăm și apă, amestecăm. Lăsăm sosul să fiarbă la foc mic, 30 min sau până legumele sunt moi. Tragem de pe foc, adăugăm busuiocul tăiat mărunt și sosul e gata de servire!

Pasul 3

Fierbem pastele preferate conform instrucțiunilor de pe amabalaj, timpul de fierbere diferă. Ca regulă, adăugăm pastele numai când apa clocotește. Adăugăm și puțină sare în apă. Pentru fiecare persoană cântărim 80g paste uscate. Pentru fiecare 100g paste, punem la fiert 1 litru de apă. Astfel, pastele au loc să fiarbă fără a se lipi între ele. Scurgem bine pastele, dar NU le trecem pe sub jet de apă. Clatim pastele cu apă numai când le folosim reci, la salatele de paste. Altfel, amidonul de pe pastele fierbinți ajută orice sos să se “lipească” mai bine de acestea. În plus, nu uitați să țineți deoparte o cană din apa în care au fiert pastele, se poate adăuga în sos pentru a-l face mai cremos, datorită amidonului din apă. Dacă adăugăm apă de pe paste în sos, îl lăsăm să mai dea un clocot bun înainte de servire.

Enjoy, să vă fie de cel mai bine și, alături de Paste Băneasa vă dorim un post cu folos!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...