Paste cu ton și pesto de broccoli

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

2

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g farfalle cu 2 ouă Băneasa
  • 4 linguri parmezan ras
  • 170 g ton bucăți – în ulei sau în suc propriu
  • 2 linguri măsline (kalamata și măsline verzi)

 

Pentru pesto de broccoli:

  • 120 g broccoli
  • 2 linguri muguri de pin
  • 2 linguri suc lămâie
  • puțină coajă rasă lămâie
  • 2 linguri parmezan ras
  • 50 ml ulei de măsline (poate fi picant)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pastele cu ton și pesto de broccoli sunt nu doar ceva rapid de pregătit pentru cină, dar reprezintă și sursă de energie după o zi lungă în care ajungi “stors” de la serviciu.

Ce îți poți dori mai mult decât o masă rapidă și gustoasă? În maxim 20 minute te poți așeza la masă.

 

Pasul 1

Punem la fiert buchetelele de broccoli în apă cu sare, moment în care punem la fiert și apa cu sare pentru paste.

Pasul 2

Broccoli îl fierbem doar 3 minute, apoi îl scurgem și îl punem împreună cu uleiul, sucul de lămâie, 2 linguri parmezan, muguri de pin, coajă rasă de lămâie (cât prindem între 2 degete), sare și piper într-un mixer sau în robot și mixam până obținem o crema fină.

Pasul 3

Pastele fierte conform instrucțiunilor de pe pachet le scurgem, le clatim cu apă rece, apoi le amestecăm ușor cu pesto.

Adăugăm tonul, măslinele și 2 linguri parmezan ras și omogenizăm compoziția.

Punem paste în farfurii și decorăm cu restul de parmezan, apoi putem mânca.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...