Paste quatro formaggi

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

5

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 320g fusilli grâu dur Băneasa
  • 500ml smântână dulce
  • 50g cașcaval afumat răzuit
  • 50g emmental răzuit
  • 50g parmezan răzuit
  • 80g gorgonzola sau alt tip de blue cheese
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

PASTE QUATRO FORMAGGI

Astăzi pregătim împreună una dintre cele mai cunoscute rețete de paste din întreaga lume: paste quatro formaggi. O rețetă gustoasă și versatilă, ce poate fi servită în orice ocazie, fie că vorbim de prânz, fie că vorbim de cină. Pastele al dente sunt armonios combinate cu sosul cremos și aromat, rezultând un preparat cu un gust irezistibil.

Cu toate că sunt niște paste foarte simplu de pregătit, recomandarea noastră este să urmați câteva sfaturi pentru a obține cele mai cremoase paste quatro formaggi:

  1. Atunci când vorbim de paste, cea mai comună variantă o reprezintă pastele tip penne, dar in aceeași măsură se poate folosi orice tip de paste scurte: fusilli, farfalle, serpentelli sau scoici.
  2. Nu există brânzeturi standard la această rețetă. Puteți folosi cașcaval sau cașcaval afumat, mozarella, grana, gorgonzola sau brânză de burdufc, de ce nu? Indiferent de ce sortimente alegeți și de cantitățile/proporțiile folosite, magia pastelor quatro formaggi este că au întotdeauna un gust nou, diferit.
  3. Pentru această rețetă puteți folosi smântână pentru gătit (smântână dulce, nu fermentată) sau lapte. Dacă optați pentru lapte, țineți focul la minim astfel încât să nu fiarbă și nu uitați să adăugați un cubuleț de unt. Recomandarea noastră este folosirea smântânii pentru gătit.
  4. Marele secret, însă, este gătirea sosului la foc foarte mic, amestecând des, până ce brânzeturile se topesc, fără ca smântâna să fiarbă. În acest mod veți obține un sos fin. Dacă gătiți brânzeturile prea mult sau la foc prea mare, riscul este ca acestea să devină gumoase, iar sosul să aibă cocoloașe.

Acestea fiind spuse, mai jos găsiți toți pașii necesari pregătirii rețetei de PASTE QUATRO FORMAGGI!

 

Pasul 1

Într-o cratiță puneți la fiert 4l de apă. Cand aceasta clocotește, adăugați sarea și pastele. Amestecați și fierbeți conform timpului indicat pe ambalaj.

 

Pasul 2

Între timp, pregătiți sosul.

Într-o oală încăpătoare, puneți smântâna dulce și adăigați brânzeturile. Gătiți la foc mic, amestecând des, până branzeturile se topesc treptat și obțineți un sos fin.

Pasul 3

Adăugați pastele fierte, bine scurse înainte, fără a le trece sub jet de apă rece.

Amestecați și condimentați după gust cu sare și piper.

Rețeta de PASTE QUATRO FORMAGGI este gata!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4