Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Budinca de tăieței cu brânză dulce sau “Vargabeles” cum este cunoscută în Ardeal, este o rețetă clasică, moștenită de la Buni Sia și mama Lucia. Este una din rețetele care și-au găsit locul pe blog încă de la început. Tocmai pentru că a fost atât de apeciată, am revenit acum cu o variantă video a rețetei de Budincă de tăieței. Este un desert care poate fi consumat cald, alături de un glob de înghețată de vanilie sau rece, pudrat cu zahăr. Oricum, va fi cu siguranță pe placul tuturor!
Pentru modul de preparare al rețetei de Budincă de tăieței cu brânză dulce, vă invităm să apăsati PLAY mai jos 🙂
Mai întâi punem stafidele la rehidratat în 400ml de apă fierbinte și rom. Separăm ouăle. Frecăm gălbenușurile cu 150g zahăr pudră și vanilia, 10 minute cu mixerul la viteză mare, până își dublează volumul și avem o cremă de consistența unei alifii. Adăugăm brânza de vaci, stafidele, coaja de lămâie și amestecăm.
Fierbem cele 400g tăieței lați în 4 litri apă clocotită, 6 minute, urmând instrucțiunile de la ambalaj. Scurgem bine tăiețeii și îi adăugăm peste amestecul de brânză. Omogenizăm și adăugăm și albușurile bătute spumă cu 150g zahăr tos și un praf de sare.
Spuma de albușuri se adaugă treptat și se încorporează cu spatulă sau lingură de lemn, încet, cu mișcări de impaturire.
Turnăm compoziția în forma de copt unsă cu unt sau cu spray non-stick. Eu am folosit o formă de 20×30 cm. Nivelăm cu spatulă.
Coacem Budinca de tăieței cu brânză dulce 30-35 minute la 180°C sau până e frumos rumenită și face o crustă crocantă.
Sper că v-a plăcut rețeta de Budincă de tăieței și că o veți încerca în curând în bucătăriile voastre!
Să vă fie de cel mai bine!