Paste cu sos picant de vinete și mentă

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 400g Fusilli Băneasa 
  • 500-600g vinete
  • ulei pentru prăjit
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței usturoi
  • 1 ardei iute1 ardei kapia
  • 400g pulpă de roșii
  • 2-3 frunze dafin
  • 8-10 crenguțe de mentă

Mod de preparare

Atunci când găsești pastele fără ou care îți plac, devii dependent de ele și inventezi tot felul de combinații pentru acestea. Sosul picant de vinete, aromat și gustos le completează perfect, fapt pentru care cină va fi perfectă.

 

Pasul 1

Tăiem vanăta în cuburi de mărime potrivită (mici spre medii), sărăm și punem la scurs într-o sită pentru 30-40 minute.

Pasul 2

După acest interval de timp punem pastele la fiert, apoi călim ceapa tocată mărunt până devine sticloasă, apoi adăugăm usturoiul pisat și ardeiul iute tăiat fâșii sau rondele.

Pasul 3

Continuăm să călim câteva secunde, apoi punem cuburile de vinete și ardeiul kapia tăiat cuburi mici.

Pasul 4

După ce s-au călit vinetele adăugăm sucul de roșii, frunzele de dafin, asezonăm cu sare și piper și lăsăm să fiarbă până se îngroașă amestecul.

Pasul 5

Strecurăm pastele, le clătim sub jet de apă rece, apoi le punem peste sos. Adăugăm frunzele de mentă tocate (păstrăm câteva frunze mici pentru ornat) și amestecăm până se omogenizează.
Mâncăm pastele cu sos picant de vinete și mentă imediat.

 

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

5