Paste cu sos pesto

Autor rețeță:
Forbes Kids

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 350g fusilli Băneasa
  • 100g frunze de busuioc
  • 100g parmezan
  • 50g muguri de pin
  • 150ml ulei de măsline extravirgin
  • 3 căței de usturoi medii
  • Sare

Mod de preparare

Te invităm să prepari această rețetă. Se realizează atât de ușor, iar rezultatul este un dihs aromat, ușor și rapid de preparat, perfect pentru a aduce un strop mediteranean în farfuria ta.

Pasul 1

Fierbe pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Scurge-le și nu uita să păstrezi un polonic din apa în care au fiert.

Pasul 2

Pentru sos, pune mugurii de pin într-o tigaie și prăjește-i ușor, după care lasă-i să se răcească.

Pasul 3

Într-un blender, pune frunzele de busuioc, uleiul de măsline, usutoriul și mugurii de pin și mixează pentru aproximativ 20 de secunde.

Adaugă parmezan și puțină sare și mixează până obții un sos fin.

Pasul 4

Într-o tigaie mare, toarnă sosul, adaugă pastele și polonicul din apa în care au fiert acestea și amestecă pe foc până când pastele sunt cuprinse de sos.

Servește-le calde, cu brânză și muguri de pin prăjiți deasupra. Sunt delicioaseee!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...