Kataif cu cremă de vanilie

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Pasionată de bucătăria și cultura chinezească și nu numai, Andreea de la Andreea Chinese Food ne îmbie cu arome și rețete extrem de variate, transpuse mereu într-un design de poveste.

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Paste All season Băneasa

Ingrediente

Pentru kataif:

 • 100 g fidea cu ou Băneasa
 • 30 g unt
 • 100 ml apă
 • 100 g zahăr
 • 1 baton scorțișoară
 • Coajă de la 1 lămâie (tăiată cu un cuțit, nu rasă pe răzătoare)
 • Sucul de la ½ lămâie
 • 50 g miez nuca prăjită și tocată

 

Pentru crema de vanilie:

 • 500 ml lapte
 • 3 gălbenușuri
 • 120 g zahăr alb
 • 50 g amidon
 • 1 linguriță extract vanilie

 

Pentru stratul de frișcă:

 • 200 ml frișcă lichidă 35% grăsime (rece de la frigider)
 • 30 g zahăr pudra
 • Fistic tocat

Mod de preparare

Kataif cu crema de vanilie cu blat de tăiței prăjiți și insiropati, crema de vanilie, frișcă naturală, fistic tocat. Și pentru că este vara și cald, am apelat la o varianta mai rapidă, fără cuptor.

Kataiful clasic are în componentă să paște subțiri speciale făcute pentru acest tip de deșert. Am decis să încerc să folosesc fideaua cu ou (din cea subțire) de la Băneasa.

Astăzi am decis să aduc acest deșert la un alt nivel și să îl pregătesc pe foc, ci nu în cuptor. Și că totul să fie și mai simplu, am optat pentru kataif în pahare individuale, astfel încât să fie și mai elegante. Au rezultat niște pahare dulci de toată frumusețea!

VEDETA REȚETEI

Eroina din bucătărie: Fidea scurtă cu 8 ouă Băneasa 250g! Preparare rapidă, gust desăvârșit și consistența perfectă, exact ca în rețetele copilăriei.

Pasul 1

Pentru început pregătiți stratul de fidea: într-o tigaie puneți untul și lăsăți-l să se topească. Adăugați fideaua și amestecați încontinuu până ce fideaua capătă o culoare ușor maronie. Nu plecați de lângă tigaie, ci amestecați încontinuu căci fideaua tinde să se ardă repede! Adăugați apă, zahărul, batonul de scorțișoară și coajă de la lămâie. Aveți nevoie de fâșii din coajă de lămâie, căci le veți îndepărta după accea, deci nu radeti pe răzătoare coajă de lămâie! Că sa tăiați fasiile de coajă de lămâie, va puteți folosi de un curatator de cartofi.

Fierbeți tot amestecul până ce siropul format scade și fideaua este fiartă. Acoperiți cu un capac și lăsăți deoparte până se răcește complet. Puteți pregăti stratul de fidea și cu o zi înainte. Îndepărtați batonul de vanilie și cojile de lămâie înainte de a așeza fideaua în pahare.

Pasul 2

Pentru crema de vanilie: Într-o crăticioara turnați laptele, puneți pe foc și aduceți la punctul de fierbere. Într-un castron puneți gălbenușurile, zahărul și amidonul de porumb și amestecați energic cu ajutorul unui tel până ce toate se încorporează. Turnați în fir subțire laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri amestecând încontinuu.

Turnați compoztia înapoi în crăticioara și lăsăți să fiarbă pentru 2 minute amestecând încontinuu până ce începe și se îngroașă că o budincă. Luați crăticioara de pe foc, adăugați pastă de vanilie sau zahărul vanilat, după care untul și amestecați bine până este complet încorporat. Turnați compoziția într-un castron, acoperiți compoziția cu folie alimentară, lăsați la temperatura camerei până se răcește complet. Apoi dați la frigider. Și crema de vanilie o puteți face cu o zi înainte și sa o păstrați la frigider până în momentul servirii.

Pasul 3

Pentru stratul de frișcăîntr-un bol turnați frișcă lichidăadăugați zahărul pudra. Cu ajutorul unui tel bateți frișcă până obțineți o crema fermăPuneți crema într-un pos de bucătărie în care ați pus un dui stelat și dați la frigider până în momentul montării deșertului.

Pasul 4

Pentru montarea desertuluipuneți în fiecare pahar câte 3 linguri de fidea. Pe deasupra presărați nucă tocată. Continuați cu câteva linguri de crema de vanilie (4-5 linguri, în funcție de mărimea paharului). Cu ajutorulu poșului faceți rozete de frișcăLa final presărați fistic tocat. Dați paharele cu kataif la frigider și păstrați până în momentul servirii.

Este un desert delicios!

Vezi Imagini cu Rețeta