Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru kataif:
Pentru crema de vanilie:
Pentru stratul de frișcă:
Kataif cu crema de vanilie cu blat de tăiței prăjiți și insiropati, crema de vanilie, frișcă naturală, fistic tocat. Și pentru că este vara și cald, am apelat la o varianta mai rapidă, fără cuptor.
Kataiful clasic are în componentă să paște subțiri speciale făcute pentru acest tip de deșert. Am decis să încerc să folosesc fideaua cu ou (din cea subțire) de la Băneasa.
Astăzi am decis să aduc acest deșert la un alt nivel și să îl pregătesc pe foc, ci nu în cuptor. Și că totul să fie și mai simplu, am optat pentru kataif în pahare individuale, astfel încât să fie și mai elegante. Au rezultat niște pahare dulci de toată frumusețea!
VEDETA REȚETEI
Eroina din bucătărie: Fidea scurtă cu 8 ouă Băneasa 250g! Preparare rapidă, gust desăvârșit și consistența perfectă, exact ca în rețetele copilăriei.
Pentru început pregătiți stratul de fidea: într-o tigaie puneți untul și lăsăți-l să se topească. Adăugați fideaua și amestecați încontinuu până ce fideaua capătă o culoare ușor maronie. Nu plecați de lângă tigaie, ci amestecați încontinuu căci fideaua tinde să se ardă repede! Adăugați apă, zahărul, batonul de scorțișoară și coajă de la lămâie. Aveți nevoie de fâșii din coajă de lămâie, căci le veți îndepărta după accea, deci nu radeti pe răzătoare coajă de lămâie! Că sa tăiați fasiile de coajă de lămâie, va puteți folosi de un curatator de cartofi.
Fierbeți tot amestecul până ce siropul format scade și fideaua este fiartă. Acoperiți cu un capac și lăsăți deoparte până se răcește complet. Puteți pregăti stratul de fidea și cu o zi înainte. Îndepărtați batonul de vanilie și cojile de lămâie înainte de a așeza fideaua în pahare.
Pentru crema de vanilie: Într-o crăticioara turnați laptele, puneți pe foc și aduceți la punctul de fierbere. Într-un castron puneți gălbenușurile, zahărul și amidonul de porumb și amestecați energic cu ajutorul unui tel până ce toate se încorporează. Turnați în fir subțire laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri amestecând încontinuu.
Turnați compoztia înapoi în crăticioara și lăsăți să fiarbă pentru 2 minute amestecând încontinuu până ce începe și se îngroașă că o budincă. Luați crăticioara de pe foc, adăugați pastă de vanilie sau zahărul vanilat, după care untul și amestecați bine până este complet încorporat. Turnați compoziția într-un castron, acoperiți compoziția cu folie alimentară, lăsați la temperatura camerei până se răcește complet. Apoi dați la frigider. Și crema de vanilie o puteți face cu o zi înainte și sa o păstrați la frigider până în momentul servirii.
Pentru stratul de frișcă: într-un bol turnați frișcă lichidă, adăugați zahărul pudra. Cu ajutorul unui tel bateți frișcă până obțineți o crema fermă. Puneți crema într-un pos de bucătărie în care ați pus un dui stelat și dați la frigider până în momentul montării deșertului.
Pentru montarea desertului: puneți în fiecare pahar câte 3 linguri de fidea. Pe deasupra presărați nucă tocată. Continuați cu câteva linguri de crema de vanilie (4-5 linguri, în funcție de mărimea paharului). Cu ajutorulu poșului faceți rozete de frișcă. La final presărați fistic tocat. Dați paharele cu kataif la frigider și păstrați până în momentul servirii.
Este un desert delicios!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!