Paste cu sos de ardei

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

…o sursă infinită de inspirație…

Pasiunea culinară a Cristinei de la Divă in Bucătărie se regăsește în multitudinea de rețete delicioase și atent pregătite, iar plăcerea ei de a găti ajunge și în farfuriile noastre!

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

3

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 300 g paște tip penne Antonio di Vaio
  • 400-500 g ardei gras (fără semințe și cotor)
  • 250-300 g smântână pentru gătit / smântână vegetală bio
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 cățel mare usturoi
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

Rețeta de paste cu sos de ardei este una din cele mai simple, mai rapide și mai ușor de pregătit în orice sezon, căci ardei gras roșu găsim în supermarketuri în orice perioada a anului. Este o rețeta ce poate fi ușor transformată într-o rețeta vegană / de post, pentru că în supermarketuri găsim și smântână vegetală dar și înlocuitor al brânzeturilor de tip parmezan.

O rețeta alternativă pentru clasicul sos de roșii pentru paste, acest sos realizat din ardei gras roșu, dulce și cărnos. Sosul obținut este cremos, savuros, dulce, nu foarte gros.

Paste cu sos de ardei poate fi una din cele mai placate experiențe culinare, ce dovedește că poți realiza ceva bun chiar și cu foarte puține ingrediente. Ardeiul prăjit la foc mic-mediu își va dizolvă zahărul, lăsând un gust foarte bun viitorului sos.

Partea bună este că ne putem juca cu ingredientele folosite, putem adaugă puțîn ardei iute, ardeiul gras poate fi copt, în loc de busuioc putem folosi pătrunjel verde, iar dacă ne rămân câteva ciuperci în frigider le putem cali separat și le punem și în farfurie, peste paste, pe post de decor.

Rețeta de paste cu sos de ardei este perfectă și pentru mămicile care încearcă tot felul de soluții pentru a aduce legume în meniul copiilor. Paștele și legumele fac împreună o echipa foarte bună.

Farmecul rețetei pe care v-o propun începe din momentul în care se călește usturoiul, în uleiul ce va păstra până la final aromele fine și subtile. Când ardeii se perpelesc și se lasă inmuiati, promisiunea lor de a va face să iubiți acest sos, ce pare banal, va fi dusă la îndeplinire, căci fascinează prin culoare și gustul ușor picant dat de piper.

Pasul 1

Punem pastele la fiert în apă clocotită cu sare și le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pasul 2

Tăiem usturoiul în jumătate și îl călim în uleiul încins până începe să prindă puțină culoare, apoi îl scoatem. Tăiem ardeii în felii subțiri și le călim până devin moi în ulei încins și aromat cu usturoi, la foc mediu, cu capacul pus. Punem apoi ardeii într-un mixer vertical, cu uleiul în care s-au prăjit, adăugăm smântână și mixam până obținem o crema cufoarte puține bucățele mici de ardei.

Pasul 3

Adăugăm sare, piper, 2 frunze busuioc și o linguriță vârfuita de parmezan. Amestecăm până se omogenizează, gustăm și adăugăm dacă este nevoie sare sau piper, apoi punem pastele peste sos și amestecăm astfel încât să fie bine acoperite de sos.

Pasul 4

Le mâncăm imediat. Putem să mai presăram parmezan (sau topping vegan pentru paste) în farfurie și câteva frunze de busuioc ce vor completă gustul, dar le vom folosi și pe post de decor.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

paste-cu-chiftelute-5
Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4