Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru sos:
Pentru servit:
Azi am adus o rețetă super faină: paste cu sos cremos de ardei. Rețeta este simplă, rapidă, savuroasă, cu gusturi elementare în combinații surprinzătoare.
Rețeta este savuroasă și îmbină gustul dulce al ardeilor grași cu mascarpone cremos.
Aduce culoare în farfurie și poate deveni una din rețetele preferate de vară.
Pentru început, am pus 3l de apă pentru paste la fiert. Când a dat în clocot, am adăugat 3 lingurițe de sare, apoi am pus spaghetti să fiarbă timp de 8 minute.
Am scos un polonic din apă în care fierb pastele pentru sos.
În acest timp, am pregătit sosul. Pentru început, am tăiat ardeii grași în jumătate, am îndepărtat cotoarele și semințele, apoi i-am feliat. Am încins uleiul de măsline, apoi am pus un cățel de usturoi tăiat pe jumătate la prăjit. După aproximativ 30 secunde, am adăugat feliile de ardei. Le-am sotat în jur de 2 minute. Am scos usturoiul când a început să se rumenească. Am adăugat sare și piper și am acoperit tigaia. Am prăjit ardeii la foc mic până s-au înmuiat, amestecând din când în când.
Am pus ardeii în vasul unui mixer vertical. Am adăugat 30 ml din apa în care au fiert pastele și am mixat. Am pus apoi mascarpone și am continuat să mixez. În funcție de gusturi, poți să adaugi sare sau piper.
Am pus sosul peste pastele scurse și am amestecat ușor.
În acest moment, rețeta de paste cu sos cremos de ardei este gata!
Peste pastele din farfurie am presărat parmezan ras.
Poftă bună!