Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Nu mănânc foarte des paste, însă atunci când o fac, îmi doresc să fie paste de calitate, bine asezonate și proaspăt gătite. Atunci când ne este foame și vrem să mâncăm rapid ceva bun, pregătim aceste paste cu somon. Super rapide și super gustoase!
Acum pe piață sunt atâtea feluri și neamuri de paste, încât nu știi ce să alegi mai repede! Astăzi eu am ales pastele de la Băneasa și bine am făcut, căci au fost o alegere tare inspirată! Deși sunt brand românesc, aceste paste pot face concurență oricărui tip de paste din Italia! Rezistă foarte bine la fiert, sunt gustoase și delicioase!
După cum spuneam, aceste paste pot fi consummate în zilele cu dezlegare la pește dacă țineți post, mai ales că pastele acestea sunt și ele de post deci nu conțin ouă. Deși, în general pastele se potrivesc bine cu parmezan sau cu smântână lichidă, în cazul de față chiar nu au nevoie de lactate! Conțin ingrediente puține, însă de calitate! Puteți înlocui somonul cu ton din conservă sau cu creveți proaspeți.
Fiind vorba de pește, bineînțeles că vom folosi și lămâie! Căutați în magazine lămâi bio cu coajă netratată. Nu uitați să spălați lămâia înainte de a o folosi! Chiar dacă este bio, totuși este nevoie să o spălați cu apă caldă și puțin detergent de vase. Alternativ puteți să lăsați timp de o oră lămâia într-un vas cu apă și bicarbonat.
Pentru început pregătiți pastele: Puneți la fiert o oală mare cu apă și 1 lingură de sare. Aduceți apa la punctul de fierbere. Adăugați pastele, amestecați încet pentru ca pastele să fie scufundate complet în apă și lăsăți să fiarbă timp de 7 minute, pentru ca pastele sa rămână al dente.
Între timp, pregătiți somonul: într-o tigaie încingeți uleiul, adăugați somonul tăiat cubulețe. Prăjiți ușor cuburile de somon până ce sunt rumenite pe toate părțile. Cu lama cuțitului zdrobiți ușor cățeii de usturoi și adăugați-i în tigaie. Avem nevoie de usturoi să aromatizeze doar puțin uleiul.
Tăiați pe jumătate roșiile cherry și adăugați-le în tigaie. Sotați rapid până ce roșiile se înmoaie puțin. Condimentați totul cu sare și piper, apoi adăugați coajă rasă de lămâie, având grijă să radeți doar partea galbenă a lămâii. Adăugați după gust suc de lămâie.
Între timp pastele sunt fierte. Cu ajutorul unui clește de bucătărie scoateți paștele din oală și adăugați-le imediat în tigaie. Odată cu paștele adăugați în tigaie și 2-3 linguri din apă în care au fiert paștele. Veți obține un sos lucios și cremos! Amestecați rapid pastele împreună cu somonul și roșiile iar la final adăugați din nou suc de lămâie și pătrunjel proaspăt.
Serviți imediat și nu mai așteptați!
Un pahar de vin alb sau roze este perfect alături de aceste paste de la Băneasa!
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!