Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru dressing:
Această salată de paste cu legume coapte și dressing de tofu este pur și simplu fabuloasă! Chiar și cei care se declară carnivori au fost încântați de gustul ei. O mulțime de culori, gusturi, texturi și arome își dau întâlnire într-un preparat pe care îl vei îndrăgi și tu. Poți folosi legumele uitate prin frigider sau alegi combinația pe care am pregătit-o eu.
Lasă-te inspirat de rețeta mea și folosește orice tip legume care pot fi prăjite/ coapte sau pregătite la grătar. Dacă pui în salată ce îți place nu are cum să nu iasă iasă minunată. În general pastele absorb sosurile, așa că ai nevoie de un supliment. Îți recomand să pastrezi jumătate din cantitatea de dressing pentru a completa în farfurie. În acest mod aduci o notă proaspătă de aromă la final.
Pregătire legume
Pentru început mi-am pregătit legumele. Am tăiat dovlecelul în rondele, apoi în cuburi de mărime medie. În funcție de mărimea ciupercilor, acestea vor fi feliate în sferturi sau mai mici, țînând cont că se vor micșora la jumătate după coacere. Roșiile cherry pot fi tăiate în jumate. Am folosit ardei kapia mici și dulci pe care i-am tăiat în bucăți de mărime potrivită.
Pentru gust și culoare am folosit un dovleac foarte mic pe care l-am curățat de coajă, filamente și semințe. L-am tăiat în cuburi medii. Ceapa roșie am tocat-o în cuburi. Am pus câteva buchete de broccoli, dovleacul și ceapa roșie în tava mare a cuptorului.
Am presărat puțină sare, am turnat o lingură de ulei de msăline și am amestecat legumele.
Coacere legume
Le-am copt timp de 10 minute la 200°C. În acest moment am pus și apă la fiert pentru paste. După 10 minute am scos tava și am pus restul de legume. Am presărat încă o dată sare și am turnat puțin ulei de măsline, am amestecat legumele și am continuat coacerea încă 20 minute.
Pregătire dressing
În acest timp am pregătit dressingul. Am ras ghimbirul. Într-un vas înalt am mărunțit tofu, apoi am adăugat ghimbirul, sare, oțet de orez și apă. Peste acestea am pus tahini, piper, miere de albine și ulei. Am mixat totul până când compoziția s-a omogenizat.
Fierbere paste
Apa a dat în clocot așa că am adăugat sare, apoi am pus pastele la fiert. Le-am fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.
Asamblare salată de paste cu legume coapte
Le-am scurs și le-am pus într-un bol. Peste acestea am pus legumele coapte și pătrunjel tocat mărunt, apoi am turnat o parte din dressing. Am amestecat până s-a omogenizat compoziția.
Servire:
Am împărțit salata în 4 boluri și am folosit restul de dressing ca decor. A ieșit atât de bună, încât nu a rămas nimic în farfurie. Este foarte gustoasă cât este încă caldă, iar dovada am primit-o când ai mei au terminat tot ce le-am pus în bol. Dacă se întâmplă să îți rămână pentru a doua zi, poți păstra salata în frigider.
Când o încălzești, a doua zi, vei avea nevoie de un supliment de lichid în care au fiert pastele și sos la temperatura camerei, pe care îl torni doar după ce le încălzești.
Pui sos cât de mult îți place. Poftă bună!