Paste cu somon și votcă

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 400g tagliatelle grâu dur Băneasa
  • o ceapă
  • 200g roșii cherry
  • 100g somon fume
  • o legătură de mărar proaspăt tocat
  • 50ml ulei de măsline
  • votcă sau coniac
  • 150g smântână lichidă
  • sare
  • piper
  • 50g pecorino romano sau parmezan
  • rucola

Mod de preparare

Pastele cu somon și votcă sunt un preparat sofisticat, perfect pentru cei care doresc o combinație inedită de arome. Acest fel de mâncare îmbină delicatețea somonului cu intensitatea subtilă a vodcăi, rezultând un sos cremos și savuros care îmbracă perfect pastele. Elegant și plin de gust, este o alegere excelentă pentru o cină specială, aducând un strop de rafinament în farfurie.

Pasul 1

Începe prin a înjumătăți roșiile cherry, urmând a tâia fâșii somonul fume și a toca mărarul și ceapa.

Pasul 2

Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și adaugă ceapa. roșiile și gătește-le foarte bine.

Pasul 3

Între timp, într-o oală, pune pastele tagliatelle din grâu dur Băneasa la fiert conform timpului indicat pe ambalaj.

Pasul 4

Peste roșiile din tigaie, adaugă somonul fume și stinge cu votcă.

Ulterior adaugă și smântâna lichidă și un polonic din apa de pe paste.

Potrivește gustul cu sare și piper și răzuiește deasupra pecorino romano.

Pasul 5

După ce au fierte pastele, adaugă-le în sos și amestecă energic. Adaugă mărarul proaspăt tocat și continuă să amesteci. La final, mai presară puțin pecorino romano, rucola (pentru a da gustul fresh) și puțin ulei de măsline crud.

Pastele cu somon și votcă sunt gata și sunt absolut delicioase!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...