Orez cu fidea prăjită

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Orez All season Băneasa

Ingrediente

  • 100g orez Basmati Băneasa
  • 70g fidea mărunțită
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150ml apă
  • 70g mazăre congelată
  • 120g năut fiert din conservă
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri semințe de pin
  • Frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare

Aroma de fidea prăjită îi dă un gust ușor ca de nucă, dar îl face să fie și aromat și să arate și mai bine. La origini, acest preparat se face doar cu fidea prăjită și orez, iar ca grăsime se folosește untul. Însă, pentru că încă este post, am decis să prepar acest fel de mâncare doar cu ingrediente vegane. În plus, am adăugat mazăre și năut pentru mai mulți nutrienți.

La acest preparat cel mai bine este să folosiți orezul basmati pentru că își păstrează bine forma și are o aromă aparte. Eu am folosit astăzi orezul Basmati de la Băneasa și mi-a plăcut tare mult cum s-a fiert împreună cu fideaua prăjită.

Pasul 1

Într-o cratiță încingeți cele două linguri de ulei de măsline, puneți fideaua și amestecați încontinuu timp de 5-6 minute până ce fideaua începe să capete o culoare ușor brună. Nu plecați de lângă cratiță și amestecați încontinuu căci fideaua tinde să se ardă foarte repede!

Pasul 2

Într-un bol spălați orezul cu apă rece din belșug. Scurgeți orezul bine de apă și adăugați-l în cratiță peste fideaua prăjită.

Amestecați bine până ce se amestecă, după care adăugați apă. Acoperiți oala cu un capac, aduceți la punctul de fierbere și lăsăți să fiarbă la foc foarte mic până ce apa se evaporă, pentru aproximativ 10-12 minute.

Pasul 3

Între timp, într-o tigaie mică prăjiți semințele de pin fără a adaugă ulei. Lăsăți-le deoparte să se răcească. Ridicați capacul cratiței, peste orez cu fidea adăugați mazărea, nautul și sarea, amestecați ușor până ce toate sunt combinate. Puneți din nou capacul și mai gătiți 2-3 minute. Stingeți focul și lăsați capacul în continuare pus pentru încă 5 minute.

 

Pasul 4

Puneți orezul cu fidea pe un platou sau pe farfuria de servit. La final presărați semințele de pin și mentă proaspătă. Acest orez cu fidea este perfect așa cum este, îl puteți consuma ca atare sau ca garnitură alături de carne sau legume coapte.

Enjoy!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2