Paste cu somon și spanac la cuptor

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

3

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 300g paste Băneasa tip scoici
  • 2 linguri ulei
  • 2 căței usturoi
  • 400g roșii decojite
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1/4 linguriță oregano uscat
  • 100-12g file de somon (de preferat proaspăt)
  • 100g spanac congelat
  • 2 ouă
  • 120g cașcaval ras
  • 100g smântână groasă
  • ulei și pesmet pentru tapetare formă

Mod de preparare

Rețeta de paste cu somon și spanac la cuptor – un adevărat deliciu!

Pasul 1

Înainte să punem pastele la fiert, mărunțim peștele, dezghețăm spanacul și tocam roșiile și cățeii de usturoi.

De preferat ar fi să folosim file de somon proaspăt, dar în lipsa lui putem pune somon afumat sau ton în suc propriu din conservă – rețeta este la fel de gustoasă.

Pasul 2

Punem pastele la fiert în apă cu sare. În acest timp călim usturoiul tocat preț de 10 secunde, apoi adăugăm roșiile, asezonăm cu sare, piper proaspăt măcinat și oregano.

Pasul 3

Scurgem pastele fierte, le clătim cu apă rece, apoi le punem peste sucul de roșii împreună cu somonul și 70g cașcaval ras.

Amestecăm ușor până se omogenizează compoziția.

Pasul 4

Batem ouăle cu smântână, adăugăm spanacul și restul de cașcaval ras.

Turnăm peste paste și amestecăm, apoi transferăm totul într-un vas termorezistent tapetat cu ulei și pesmet.

Pasul 5

Coacem pastele în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20 minute, sau până dau semne că se rumenesc ușor.

Le scoatem din cuptor și servim.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

10