Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste cu somon și spanac la cuptor
Rețeta de paste cu somon și spanac la cuptor – un adevărat deliciu!
Înainte să punem pastele la fiert, mărunțim peștele, dezghețăm spanacul și tocam roșiile și cățeii de usturoi.
De preferat ar fi să folosim file de somon proaspăt, dar în lipsa lui putem pune somon afumat sau ton în suc propriu din conservă – rețeta este la fel de gustoasă.
Punem pastele la fiert în apă cu sare. În acest timp călim usturoiul tocat preț de 10 secunde, apoi adăugăm roșiile, asezonăm cu sare, piper proaspăt măcinat și oregano.
Scurgem pastele fierte, le clătim cu apă rece, apoi le punem peste sucul de roșii împreună cu somonul și 70g cașcaval ras.
Amestecăm ușor până se omogenizează compoziția.
Batem ouăle cu smântână, adăugăm spanacul și restul de cașcaval ras.
Turnăm peste paste și amestecăm, apoi transferăm totul într-un vas termorezistent tapetat cu ulei și pesmet.
Coacem pastele în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20 minute, sau până dau semne că se rumenesc ușor.
Le scoatem din cuptor și servim.
Poftă bună!