Supă de legume cu fidea cuiburi

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste fără ou Vară Băneasa

Ingrediente

  • 1 pachet fidea cuiburi Băneasa 
  • 1 zucchini mediu
  • 3-4 morcovi medii
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 praz mic (doar partea albă)
  • 1 felie țelină
  • 1 mâna păstăi de fasole verde
  • 1/2 conopidă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • Sare
  • 1/4 linguriță boabe de piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 crenguță cimbru
  • Pătrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

O supă de vară doar cu legume de sezon pe care le-am cules din grădină este cu siguranță una din cele mai gustoase. Încercați să profitați la maxim de tot ce vă oferă acest sezon pentru mâncăruri pline de savoare.

Pasul 1

Călim în ulei morcovii și prazul tăiate felii și ardeiul tocat cubulețe mici.

Pasul 2

Stingem cu o cană de apă și lăsăm să fiarbă preț de 10 minute. Adăugăm dovlevcelul tocat cuburi, țelină, fasolea păstăi tăiată în cuburi medii, usturoiul, boabele de piper și o crenguța de cimbru, completăm cu 1.2-1.5 l apă și lăsăm să fiarbă încă 15 minute. După acest interval adăugăm conopidă desfăcută în buchetele mici, sare și lăsăm să fiarbă până sunt fierte toate legumele.

Pasul 3

Când supă este gata punem pastele la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Le scurgem de apă, le clătim sub jet de apă rece, apoi punem câte un cuib de fidea în fiecare castron cu supă.

Pasul 4

Scurgem pastele de apă, le clătim sub jet de apă rece, apoi punem câte un cuib de fidea în fiecare castron cu supă.

Pasul 5

Presăram pătrunjel verde și îi putem servi pe cei dragi cu una din cele mai bune supe cu legume.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...