Fusilli cu sos puttanesca

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

3

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 240g paste tip Fusilli din grâu dur Paste Băneasa

Pentru sos puttanesca:

  • 25g ulei măsline extravirgin
  • 10g capere sărate
  • 1 ardei iute uscat
  • 20g anșoa în ulei
  • 600g cuburi de roșii sau roșii decojite
  • 80g măsline fară sâmburi
  • 1/4 legătură pătrunjel verde
  • 2 caței mari usturoi
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Deși numele sosului este neobișnuit și are în spate povesti picante în ceea ce privește originile sale, rețeta este delicioasa, simplă și ușor de pregătit.

Oricare ar fi originile, aceasta este considerată în zilele noastre o rețetă clasică din bucătăria italiană. Rețeta originală este „spaghetti alla puttanesca”, dar sosul acesta merge perfect și cu fussili, ce merită acompaniate de sosuri cu consistență mai groasă. Îmi place cum rămân bucăți de roșii, măsline sau capere intre spiralele acesteia.

Sosul nu trebuie să fie unul complicat pentru ca să fie savuros. Cred că secretul rețetelor bune este să le faci cu ingrediente simple, dar bune, de calitate. Acesta ar putea fi sosul care îți va salva cina când vei fi în criză de timp. Dar ar putea fi și rețeta la care apelezi când ți se face dor de niște paste ce te vor duce cu gândul la mare, la vară.

Am folosit fusilli din grâu dur de la Paste Băneasa, cu valori nutritive excelente și o calitate ridicată. Conțin multe fibre, vitamine și proteine, aducând o mulțime de beneficii pentru organism. Își păstrează perfect forma după gătire și merg perfect cu acest sos cu roșii, anșoa, măsline și usturoi.

Iată câteva sfaturi pentru ca rețeta de fusilli cu sos puttanesca să iasă delicioasă:

În rețeta originală, se folosesc măsline negre, dar la fel de bune sunt și kalamata, căci sunt naturale, fară coloranți. Poți să folosești roșii proaspete, decojite, tăiate în cuburi. Dacă folosești roșii din conservă, alege unele de calitate bună. Dacă ai roșii acrișoare, poți adăuga puțin zahăr în sos. Usturoiul îl poți toca în cuburi, dar daca ai la masă persoane care nu se împacă cu acesta îl poți lăsa întreg sau în jumătăți ce pot fi scoase la final din sos. Aroma rămâne, dar este mai subtilă.

Dacă nu ești fan anșoa, poți renunța, însă sosul nu va fi nici pe departe la fel de gustos. Aceasta se topește pur și simplu și nu o vei mai vedea în sosul final, iar mirosul de peste dispare până termini de gătit sosul. Poți înlocui pătrunjelul cu busuioc sau oregano (proaspete).

Dacă nu ai verdețuri proaspete poți adaugă 1 lingură de oregano uscat. Busuiocul uscat nu dă același gust final. Rețeta este foarte simplă și ușor de făcut, prietenoasă chiar și cu bugetul familiei.

Pasul 1

Am tocat caperele, apoi ardeiul iute. Într-o tigaie largă și adâncă, am încins uleiul de măsline. Am adăugat caperele, ardeiul iute și 2 caței de usturoi. Îi puteți pune întregi sau tăiați în jumătate pentru o aromă mai putenică. Am adăugat anșoa, am amestecat și am lăsat foarte mic focul. Aroma sosului deja se simte în bucătărie. Am tocat măslinele și pătrunjelul verde.

Pasul 2

Am turnat sosul de roșii în tigaie, am adăugat măslinele și am lăsat la foc mic în jur de 8 minute.

Pasul 3

În acest timp. am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Când sosul a fost gata, am oprit focul, am scos usturoiul și am adăugat pătrunjelul verde. Am pus pasștele scurse direct peste sos, dar nu am aruncat apa în care au fiert. Sosul nu a scăzut foarte mult, așa că nu am avut lichid suplimentar, dar este posibil ca voi să mai adaugați un polonic.

Nu pot descrie cât de bine miros pastele mele! Trebuie să le încerci și tu!

Îți recomand să încerci rețeta, folosind fusilli de la Paste Băneasa. Mi s-au părut mai bune decât cu spaghetti, căci sosul a rămas intre spiralele pastelor.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...