Ciorbă de pui cu tăiței

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

8

Paste făinoase cu ouă Iarnă Băneasa

Ingrediente

  • 50ml ulei de floarea soarelui
  • o ceapă albă mare
  • 300g piept de pui tăiat cubulețe
  • 300g mix de legume pentru ciorbă (țelină, rădăcina de pătrunjel, păstârnac, guile, ardei gras roșu, ardei gras galben, morcovi)
  • 500ml borș de puțină
  • 1.5 litri apă
  • sare și piper după gust
  • 150g smântână de min 20% grăsime
  • 2 gălbenușuri
  • 100g tăiței cuiburi cu 4 ouă Băneasa
  • o legătură de pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Cum vine iarna, cum trecem pe supe și ciorbe mai consistente! Din această categorie a ciorbelor “atât de dese de parcă-s tocăniță” – vorba lui Buni Sia – vă aduc azi o rețetă foarte iubită în casa noastră – Ciorbă de pui cu tăiței!

Cum fac eu ciorba de pui cu tăiței? Păi, călesc o ceapă mare, călesc și cărniță de pui, pun borș și apă, toate legumele pe care le am la îndemână, o dreg cu smântână și gălbenuș de ou, iar la ultimul clocot adaug tăițeii cuiburi cu 8 ouă de la Paste Băneasa, care sunt exact că și tăițeii de casă făcuți de Buni.

Nu uit nici de verdețuri, pătrunjel, tarhon, leuștean. Știți cum e la final ciorbița asta? Un pansament pentru stomac și pentru suflet!
De ce aleg gama de pastă cu 8 ouă de la Băneasa?

Preparate cu ingrediente alese cu toată grijă din lume, cu ou lichid și grâul de cea mai bună calitate, pastele Băneasa cu ouă au o consistență ideală, culoarea galbenă a pastelor de casă și gustul deosebit cu care ne-au obișnuit mamele și bunicile noastre.

Sunt într-o gamă variată, astfel că le puteți folosi în orice rețetă de supă, ciorbă, fel principal sau desert. Veți găsi în sortiment fidea scurtă, fidea cuiburi, tăiței cuiburi și tăiței lați.

Pentru această ciorbă, puteți folosi orice legume doriți. Cum procedez eu? Când fac ciorbă, tai mai multe legume cubulețe de aceeași dimensiune. Apoi le împart în porții și le pun în punguțe închise cu fermoar. Astfel, am mereu la congelator legume pentru supă sau ciorbă.

Ce legume am tăiat în ciorbă de azi: țelină, rădăcina de pătrunjel, pastranac, guile, ardei gras roșu, ardei gras galben, morcovi.

Eu am folosit piept de pui tăiat cubulețe. Puteți folosi și pulpe de pui întregi, de pe care desprindeți apoi carnea și o tăiați mai mărunt, pulpe de pui dezosate și, bineînțeles, tacâm de pui.

În funcție de cât de acră vă place ciorba, dar și în funcție de cât de acru este borșul, puteți folosi exclusiv borș sau îl puteți “îndoi” cu apă, așa cum am făcut eu. Totul depinde de gusturile voastre.

Puteți folosi orice fel de ierburi aromatice doriți, de la pătrunjel, tarhon și leuștean și până la salvie sau ierburi aromatice uscate.

Puteți drege ciorbă cu smântână și gălbenuș, dar și cu iaurt, exact ca ciorbă de pui a la grec.

Timpul de fierbere al taiteilor cu 8 ouă de la Băneasa este de 5 minute, așa că îi adăugăm o dată ce am pus smântână și mai lăsăm ciorbă să fiarbă 5 minute, exact cât să fie fierți tăițeii.

Pasul 1

În oala în care facem ciorbă (de minim 4 litri) încingem uleiul și călim ceapă tăiată cubulețe.

Când ceapa devine translucidă, punem pieptul de pui tăiat cubulețe.

Călim până carnea își schimbă culoarea. Adăugăm legumele, turnăam borșul și apa. Condimentăm cu sare și piper după gust.

Pasul 2

Lăsăm să fiarbă până puiul și legumele sunt moi. Când totul este fiert, amestecăm într-un bol încăpător smântână și gălbenușul. Punem câte puțin din zeama din ciorbă, amestecăm.

Pasul 3

Turnăm apoi tot amestecul de smântână în ciorbă. Punem și tăițeii. Putem să îi punem cuiburi și vor rămâne mai lungi în supă, sau îi putem sfărma în mâini înainte de a-i pune în ciorbă, astfel încât să fie mai mici. Adăugăm și pătrunjelul tăiat mărunt și lăsăm ciorbă la fiert alte 5 minute.

Stingem focul, o lăsăm să se liniștească o oră, apoi o potrivim la gust de sare și piper.

Ciorba de pui cu tăiței este o ciorbă delicioasă, naturală, care se pregătește ușor și vă asigura o masă completă. Este o ciorbă sățioasă, care va fi pe gustul întregii familii.

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

spaghetti-cu-sos-de-ceapa-parmezan-si-rucola
Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

4

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2