Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Cum vine iarna, cum trecem pe supe și ciorbe mai consistente! Din această categorie a ciorbelor “atât de dese de parcă-s tocăniță” – vorba lui Buni Sia – vă aduc azi o rețetă foarte iubită în casa noastră – Ciorbă de pui cu tăiței!
Cum fac eu ciorba de pui cu tăiței? Păi, călesc o ceapă mare, călesc și cărniță de pui, pun borș și apă, toate legumele pe care le am la îndemână, o dreg cu smântână și gălbenuș de ou, iar la ultimul clocot adaug tăițeii cuiburi cu 8 ouă de la Paste Băneasa, care sunt exact că și tăițeii de casă făcuți de Buni.
Nu uit nici de verdețuri, pătrunjel, tarhon, leuștean. Știți cum e la final ciorbița asta? Un pansament pentru stomac și pentru suflet!
De ce aleg gama de pastă cu 8 ouă de la Băneasa?
Preparate cu ingrediente alese cu toată grijă din lume, cu ou lichid și grâul de cea mai bună calitate, pastele Băneasa cu ouă au o consistență ideală, culoarea galbenă a pastelor de casă și gustul deosebit cu care ne-au obișnuit mamele și bunicile noastre.
Sunt într-o gamă variată, astfel că le puteți folosi în orice rețetă de supă, ciorbă, fel principal sau desert. Veți găsi în sortiment fidea scurtă, fidea cuiburi, tăiței cuiburi și tăiței lați.
Pentru această ciorbă, puteți folosi orice legume doriți. Cum procedez eu? Când fac ciorbă, tai mai multe legume cubulețe de aceeași dimensiune. Apoi le împart în porții și le pun în punguțe închise cu fermoar. Astfel, am mereu la congelator legume pentru supă sau ciorbă.
Ce legume am tăiat în ciorbă de azi: țelină, rădăcina de pătrunjel, pastranac, guile, ardei gras roșu, ardei gras galben, morcovi.
Eu am folosit piept de pui tăiat cubulețe. Puteți folosi și pulpe de pui întregi, de pe care desprindeți apoi carnea și o tăiați mai mărunt, pulpe de pui dezosate și, bineînțeles, tacâm de pui.
În funcție de cât de acră vă place ciorba, dar și în funcție de cât de acru este borșul, puteți folosi exclusiv borș sau îl puteți “îndoi” cu apă, așa cum am făcut eu. Totul depinde de gusturile voastre.
Puteți folosi orice fel de ierburi aromatice doriți, de la pătrunjel, tarhon și leuștean și până la salvie sau ierburi aromatice uscate.
Puteți drege ciorbă cu smântână și gălbenuș, dar și cu iaurt, exact ca ciorbă de pui a la grec.
Timpul de fierbere al taiteilor cu 8 ouă de la Băneasa este de 5 minute, așa că îi adăugăm o dată ce am pus smântână și mai lăsăm ciorbă să fiarbă 5 minute, exact cât să fie fierți tăițeii.
VEDETA REȚETEI
În oala în care facem ciorbă (de minim 4 litri) încingem uleiul și călim ceapă tăiată cubulețe.
Când ceapa devine translucidă, punem pieptul de pui tăiat cubulețe.
Călim până carnea își schimbă culoarea. Adăugăm legumele, turnăam borșul și apa. Condimentăm cu sare și piper după gust.
Lăsăm să fiarbă până puiul și legumele sunt moi. Când totul este fiert, amestecăm într-un bol încăpător smântână și gălbenușul. Punem câte puțin din zeama din ciorbă, amestecăm.
Turnăm apoi tot amestecul de smântână în ciorbă. Punem și tăițeii. Putem să îi punem cuiburi și vor rămâne mai lungi în supă, sau îi putem sfărma în mâini înainte de a-i pune în ciorbă, astfel încât să fie mai mici. Adăugăm și pătrunjelul tăiat mărunt și lăsăm ciorbă la fiert alte 5 minute.
Stingem focul, o lăsăm să se liniștească o oră, apoi o potrivim la gust de sare și piper.
Ciorba de pui cu tăiței este o ciorbă delicioasă, naturală, care se pregătește ușor și vă asigura o masă completă. Este o ciorbă sățioasă, care va fi pe gustul întregii familii.
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!