Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pastele cu lămâie și salvie, deși au puține ingrediente, sunt foarte aromate și ușor de făcut. Salvia le dă o aromă aparte și se potrivește foarte bine cu lămâia.
Cred că am mai spus aici pe blog că ne plac pastele de calitate și bine pregătite. Acum că se găsesc paste peste tot este chiar greu să găsești niște paste gătite ca la mama lor acasă pentru că au apărut fel și fel de variante mai mult sau mai puțin originale.
Prima dată când am mâncat paste cu lămâie și salvie a fost acum mulți ani în Florența. Și mi s-au părut puțin ciudate căci mă așteptăm să fie acre de la lămâie. Dar nu a fost așa. Îmi aduc aminte foarte bine că erau tagliatelle cremoase și foarte aromate, presărate cu parmezan sau pecorino, nu-mi dau seama exact. Cert este că mi-au plăcut mult!
În amintirea acelor zile, astăzi am gătit acasă pastele cu gust de Florența, doar că astăzi am folosit farfalle de la Băneasa. Pe site-ul lor găsiți mai multe tipuri de paste, deci vă puteți allege de acolo fix de care doriți. Important este să le dați un gust bun!
Nu am mai gătit farfalle de ceva timp și acum cred că a fost un moment bun să le folosesc pe acestea căci au fost tare drăguțe în farfurie, învelite de acel sos cremos de lămâie și pecorino și cu salvie aromată.
VEDETA REȚETEI
Metoda de preparare este foarte simplă: Puneți pe foc o oală mare cu apă și sare. Când apa a dat în clocot, adăugați pastele farfalle. Amestecați bine în oală și lăsăți pastele să fiarbă pentru 8 minute. Nu uitați să amestecați din când în când în oală pentru ca pastele să nu se lipească de fundul oalei.
Pentru sos: Tocați foarte martunt cățelul de usturoi. Într-o tigaie topiți untul, adăugați usturoiul tocat mărunt și căliți preț de câteva secunde, având grijă să nu se ardă usturoiul. Adăugați frunzele de salvie și lăsăți câteva secunde să se gătească și ele, apoi adăugați coajă rasă de lămâie.
Când pastele sunt gata fierte, adăugați-le în tigaie împreună cu un polonic din apă în care au fiert. Sotați totul preț de 1-2 minute pentru ca toate pastele să se acopere de sos. Pe deasupra presărați pecorino proaspăt ras, apoi piper proaspăt măcinat. Amestecați totul bine în tigaie.
Puneți pastele în farfurii. Pe deasupra mai presărați pecorino proaspăt ras.
Serviți imediat!
Noi servim pastele cu lămâie și salvie alături de un pahar de vin alb rece.
Sunt foarte simple și delicioase!
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!