Paste cu cremă de avocado

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 500g serpentelli Băneasa
  • 200g roșii cherry
  • 3 fire de ceapă verde
  • 4 bucăți de avocado
  • 100ml ulei de măsline
  • Un praf de sare
  • Zeama de la o lămâie
  • 150g brânză de vaci
  • 200g maioneză de post
  • Ciuperci din conservă
  • Porumb dulce
  • Măsline Kalamata
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Când ai nevoie de o masă rapidă și răcoritoare, salata rece cu paste este soluția perfectă! Se pregătește extrem de ușor, e versatilă și merge de minune atât la prânz, cât și ca garnitură. Simplu, gustos și gata în câteva minute – ce poate fi mai practic?

Pasul 1

Pune apă cu sare la fiert într-o oală. În momentul în care apa începe să fiarbă, adaugă pastele și fierbe-le conform timpului indicat pe ambalaj (8 minute).

Pasul 2

Între timp, taie roșiile cherry în jumătate și toacă firele de ceapă verde.

După ce pastele au fiert, clătește-le sub jet de apă rece, până ce se răcesc complet.

Pasul 3

Pentru a face crema de avocado, scoate miezul din cele 4 bucăți și pune-le într-un blender. Adaugă și uleiul de măsline, sarea, zeama de la o lămâie, brânza de vaci și maioneza.

Blenduiește totul foarte bine.

Pasul 4

Pune pastele clătite și răcite complet într-un vas adânc, încăpător. Peste ele, adaugă roșiile, ciupercile, porumbul, măslinele Kalamata, ceapa verde și crema de avocado.
Adaugă sare și piper după gust, pătrunjel verde tocat grosier și amestecă totul foarte bine.

Salata este gata! Este cu adevărat delicioasă!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

80 min.

Porții

4