Negresă cu zmeură și sos de ciocolată cu piper roșu

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 150g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 6g praf de copt
  • 40g pudră de cacao neagră
  • 1/4 linguriță praf scorțișoară
  • 120g unt 80% grăsime
  • 150g ciocolată neagră
  • 4 ouă mari
  • 1g sare
  • 200g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 120 g smântână acră 24% grăsime
  • 1 lingură pastă de vanilie
  • 1 linguriță rom
  • 60g zmeură

Pentru sosul de ciocolată cu piper roșu:

  • 150g ciocolată neagră
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • 30g zahăr
  • 30g unt 80%grăsime
  • 2g piper roșu
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Rețeta de negresă cu zmeură și sos de ciocolată cu piper roșu se face simplu, rapid și ușor. Îmi place cât este încă călduță, cu sosul cald, aromat și parfumat. Cu siguranță veți fi încântați și voi această combinație ce pare neobișnuită. Vă asigur că va fi cea mai plăcută surpriză pentru papilele gustative.

Sunt convinsă că o să vă îndrăgostiți de această negresă cu zmeură și sos de ciocolată cu piper roșu, așa că trebuie să vă spun secretul meu: folosesc făină superioară 000 de la Băneasa. Prăjiturile mele ies exact așa cum îmi doresc cu ajutorul ei.

Pasul 1

Pregătire blat

Pentru început am topit untul și ciocolata la bain-marie. Acestea trebuie să se tempereze până în momentul în care vor fi folosite. Am pornit cuptorul la 180°C. Am cernut făina și pudra de cacao, apoi am adăugat praful de copt și pudra de scorțișoară.

Pasul 2

În continuare am spart ouăle într-un bol încăpător. Am adăugat sare și am mixat în jur de 1 minut. Apoi am adăugat zahărul în trei tranșe și am mixat până am obținut o spumă ce și-a dublat volumul. Am pus zahărul vanilat bourbon, apoi am pus smântâna, pasta de vanilie și romul și am amestecat.

În acest moment am adăugat ciocolata cu unt, apoi am încorporat făina cu cacao în două tranșe. Am turnat aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, l-am nivelat și am presărat zmeură.

Pasul 3

Coacere

În funcție de puterea cuptorului, negresa se va coace în 35-40 minute. Dacă o lăsați mai puțin obțineți o textură

După ce s-a copt am lăsat-o să se răcească pe un grătar. Pentru a pregăti sosul am pisat boabele de piper roșu într-un mojar. Puteți să obțineți mai rapid pudra de piper roșu cu o râșnită, dar nu va mai miroși la fel de puternic. În plus, rămân și bucăți puțin mai mari.

 

Pasul 4

Am topit la bain-marie ciocolată cu smântână pentru frișcă și zahăr. Când ciocolata s-a topit am oprit focul și am adăugat untul, apoi piperul roșu pisat.

Peste negresa călduță am turnat sosul de ciocolat cu piper roșu. Miroase extraordinar de bine! Combinația este de vis și merită încercată! Noi am mâncat-o cu mare poftă! Asta vă doresc și vouă!

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

20

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

12