Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
PLĂCINTĂ TURNATĂ CU MERE!
Este o rețetă clasică, extrem de ușor de pregătit și iubită de toată lumea! Din ingredientele enumerate mai sus, iese o tavă mare care ne poate asigura dulcele pentru 4/5 zile. Ca să nu vă mai spunem că dacă ulterior o mai și încălziți, o puteți servi cu o cupă de înghețată de vanilie!
Un deliciu, un adevărat curcubeu pe cerul gurii!
Această rețetă are doar câțiva pași simpli de preparare: ne ocupăm mai întâi de umplutura de mere (recomandarea noastră este să folosiți mere roșii, de orice soi).
Până se răceșste umplutura, facem aluatul, care este foarte aromat, de vanilie, având o consistență asemăănătoare cu aluatul de clătite.
VEDETA REȚETEI
Primul pas este să curățăm merele și să le răzuim pe răzătoarea mare. S-ar putea să lase mult lichid. În acest caz, stoarceți-le într-o sită.
Separat, într-o cratiță mare, amestecați merele cu 150g de zahăr și scorțișoară.
Țineți totul la foc mediu, amestecând des, până s-au călit merele, iar lichidul a scăzut complet.
Amestecați merele fierbinți cu pesmetul și lăasați totul deoparte.
Încingeți cuptorul la 170 de grade Celsius (recomandăm să fie static, nu pe funcția de ventilație).
Într-un bol, amestecați ouăle, zahărul și zahărul vanilat. Mixați până ce ouăle își dublează volumul pentru aproximativ 5 minute (cu mixerul la viteză mare). Adăugați uleiul și amestecați.
Puneți făina și praful de copt, amestecați cu mixerul și turnați și laptele. În final ar trebui să obținem un aluat cu o consistență mai groasă decât cel pentru clătite.
Turnați ½ din aluat în tavă și coaceți ăentru 12/15 minute sau până ce aluatul este ulor rumenit și capătă crustă.
Puneți merele reci și nivelați în strat uniform. Turnați deasupra restul de aluat și nivelați cu o spatulă.
Coaceți pentru 35/45 de minute sau până ce plăcinta este bine rumenită și trece testul scobitorii.
Lăsați să se răcească extremd e bine înainte de feliere. În momentul în care este rece, puteți pudra plăcinta cu zahăr vanilat.
Plăcinta turnată cu mere este gata pentru a fi servită! Va fi pe gustul tuturor!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!