Plăcintă turnată cu mere

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Făină de grâu Iarnă Băneasa

Ingrediente

  • 400g făină superioară 000 Băneasa
  • 2kg de mere
  • 150g zahăr
  • 2/3 lingurițe de scorțișoară
  • 4/5 linguri de pesmet auriu Băneasa
  • 4 ouă
  • 150g zahăr
  • 250ml de lapte
  • 125ml ulei de floarea soarelui
  • un pliculeț de praf de copt
  • două pliculețe de zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • zahăr pudră vanilat pentru decor

Mod de preparare

PLĂCINTĂ TURNATĂ CU MERE!

Este o rețetă clasică, extrem de ușor de pregătit și iubită de toată lumea! Din ingredientele enumerate mai sus, iese o tavă mare care ne poate asigura dulcele pentru 4/5 zile. Ca să nu vă mai spunem că dacă ulterior o mai și încălziți, o puteți servi cu o cupă de înghețată de vanilie!

Un deliciu, un adevărat curcubeu pe cerul gurii!

Această rețetă are doar câțiva pași simpli de preparare: ne ocupăm mai întâi de umplutura de mere (recomandarea noastră este să folosiți mere roșii, de orice soi).

Până se răceșste umplutura, facem aluatul, care este foarte aromat, de vanilie, având o consistență asemăănătoare cu aluatul de clătite.

Pasul 1

Primul pas este să curățăm merele și să le răzuim pe răzătoarea mare. S-ar putea să lase mult lichid. În acest caz, stoarceți-le într-o sită.

Separat, într-o cratiță mare, amestecați merele cu 150g de zahăr și scorțișoară.

Țineți totul la foc mediu, amestecând des, până s-au călit merele, iar lichidul a scăzut complet.

Amestecați merele fierbinți cu pesmetul și lăasați totul deoparte.

Pasul 2

Încingeți cuptorul la 170 de grade Celsius (recomandăm să fie static, nu pe funcția de ventilație).

Într-un bol, amestecați ouăle, zahărul și zahărul vanilat. Mixați până ce ouăle își dublează volumul pentru aproximativ 5 minute (cu mixerul la viteză mare). Adăugați uleiul și amestecați.

Puneți făina și praful de copt, amestecați cu mixerul și turnați și laptele. În final ar trebui să obținem un aluat cu o consistență mai groasă decât cel pentru clătite.

 

 

Pasul 3

Turnați ½ din aluat în tavă și coaceți ăentru 12/15 minute sau până ce aluatul este ulor rumenit și capătă crustă.

Puneți merele reci și nivelați în strat uniform. Turnați deasupra restul de aluat și nivelați cu o spatulă.

Pasul 4

Coaceți pentru 35/45 de minute sau până ce plăcinta este bine rumenită și trece testul scobitorii.

Lăsați să se răcească extremd e bine înainte de feliere. În momentul în care este rece, puteți pudra plăcinta cu zahăr vanilat.

Plăcinta turnată cu mere este gata pentru a fi servită! Va fi pe gustul tuturor!

Poftă bună!

 

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

prajitura-laminton-reteta-diva-in-bucatarie-C (1)
Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

8

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

16