Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pasca cu ciocolată este o reinterpretare modernă și delicioasă a unui preparat tradițional, emblematic pentru sărbătorile pascale. Fără a se îndepărta de structura clasică a preparatului, această versiune aduce un plus de rafinament prin consistența sa catifelată și gustul bine echilibrat, în care savoarea brânzei se îmbină armonios cu accentele intense ale ciocolatei.
În ciuda rezultatului final, ce impresionează prin aspectul elegant și un gustul unic, prepararea acestei rețete este surprinzător de simplă, fără tehnici elaborate sau pași complicați. Este un desert pe care îl poate realiza cu succes orice pasionat de gătit, în propria bucătărie.
Pasca cu ciocolată este o opțiune savuroasă și accesibilă, perfectă pentru cei care caută un echilibru între tradiție și modernitate, fără compromisuri în ceea ce privește gustul sau prezentarea. Această rețetă continuă tradiția culinară de Paște, păstrând esența autentică și adăugând un strop de inspirație contemporană.
Adaugă într-un bol untul cu 82% grăsime și 150g de zahăr, apoi amestecă bine folosind un mixer.
Adaugă în compoziție două ouă, apoi amestecă cu ajutorul mixerului.
Adaugă făina, în două etape. Întâi pune 100g și amestecă întreaga compoziție cu mixerul, apoi pune încă 100g de grame și amestecă din nou.
Adaugă 50g de cacao și frământă bine întreaga compoziție. Acum aluatul este gata.
În continuare, pune într-un alt bol 3 ouă, coaja rasă de la o lămâie și 150g de zahăr, apoi amestecă bine folosind mixerul.
În timp ce amesteci ouăle, coaja de lămâie și zahărul adaugă, concomitent, amidonul, untul topit și brânza de vaci.
Pune zeama de lămâie în compoziția rezultată și amestecă bine, cu mixerul, încă o dată.
Într-o tavă rotundă, în care ai uns cu unt, în prealabil, hârtia de copt, pune un sfert din cantitatea de aluat și întinde-o uniform pe suprafața tăvii, inclusiv pe interiorul marginii acesteia.
Pune în tavă crema de brânză preparată anterior, apoi netezește-i ușor suprafața.
Folosește surplusul de aluat de pe interiorul marginii tăvii și apasă-l puțin peste stratul de cremă de brânză.
Distribuie uniform restul cantității de aluat pe care l-ai preparat, sub formă de bucăți mici, pe întreaga suprafață a compoziției din cremă de brânză.
Pune tava în cuptor timp de aproximativ 40 de minute, la temperatura de 170 de grade. După coacere, lasă pasca să se răcească complet, la temperatura camerei, timp de 4 ore. Acum pasca este gata pentru a fi servită, îți urăm poftă bună!
Cantitățile ingredientelor folosite în această rețetă sunt potrivite pentru o tavă cu diametrul de 21 de centimetri. Pentru o tavă de 28 de centimetri, dublează cantitățile ingredientelor.