Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru blat:
Pentru cremă:
Pentru umplutură și decor:
Un blat simplu, dar gustos și aromat, acompaniat de o cremă de mascarpone cu ciocolată albă, se transformă într-un desert fabulos. Pentru ca timpii de pregătire să fie cât mai mici și să ai timp și pentru alte rețete speciale de Crăciun, am ales ca acoperișul să fie din pișcoturi. În acest mod am economisit două ore, timp pe care îl poți petrece alături de cei dragi.
Dar, dacă pregătești turtă dulce sau biscuiți, poți să faci geamurile și ușa din acestea. Decorul l-am realizat din bucată de blat rămasă. Crema de mascarpone cu ciocolată albă este una din cele mai simple si mai delicioase. Nu ai cum să dai greș cu aceasta.
Pentru acest tort am ales un blat delicios cu cacaco și nuca ce nu are nevoie de insiropare. L-am pregătit cu făina de grâu superioară 000 Băneasa. Dacă îți plac blaturile umede poți să folosești un sirop simplu de apă cu zahăr și vanilie, după ce îndepărtezi crusta blatului prin rașchetare cu un cuțit.
VEDETA REȚETEI
Pentru început se pune pe foc ciocolata albă cu 120 ml smântână pentru frișcă. Când dă în primul clocot oprește focul, amestecă bine și lasă compoziția să se răcească.
Pentru a prepara acest blat de tort mascarpone, începe prin a cerne făina într-un bol încăpător. Se dă prin strecurătoare și pudra de cacao. Adaugă nuca măcinată și amestecă până se omogenizează toată compoziția. Între timp, pornește cuptorul la 180°C, pentru a se încălzi.
Separă albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri pune jumătate din zahăr și mixează până își dublează volumul și se deschid la culoare. Adaugă pe rând uleiul, laptele și romul.
Albușurile se mixează cu un sfert de linguriță de sare până se obține o spumă albă. După aceea, se încorporează zahărul rămas în 3 tranșe. Se mixează la viteză mare pentru a obține o spumă tare, ca pentru bezea.
Se pun treptat albușurile bătute spumă peste compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor, de jos în sus, fără să se omogenizeze complet. Apoi se încorporează în câteva tranșe făina cu cacao și nucă, amestecând ușor pentru a nu pierde din aer.
Când compoziția pentru tort mascarpone s-a omogenizat, se toarnă în tavă mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt și se întinde uniform. Blatul se coace timp de 15 min.
Între timp, poți pregăti crema. Peste ciocolata topită și răcită se pune pasta de vanilie, apoi restul de smântână pentru frișcă în trei etape. Mixează bine, apoi adaugă puțin zahăr pudră. Încorporează crema mascarpone în câteva tranșe, amestecând puțin după fiecare în parte. Pune deoparte 2 linguri din cremă pentru decorul final.
Dacă blatul trece testul scobitorii, se scoate și se lasă să se răcească complet, apoi se taie în patru fâșii.
Ai nevoie de 3 bucăți cu dimensiunile de 22×10 cm, o bucată de 22×6.5 cm, una de 22×3.5 cm și alta de 22×1.5 cm. Se trece la montarea blatului.
Pentru baza tortului mascarpone Casa lui Moș Crăciun se folosește o fâșie de 22×10 cm. Se acoperă cu un strat de cremă și se presară puțină coajă de portocală confiată. Poți pune și cuburi mici de ananas din compot sau afine. Se repetă operațiunea folosind încă două fâșii de blat de 22×10 cm.
Continuă montarea acestui tort mascarpone cu fâșiile mai mici, centrate pe mijloc, cu straturi de cremă și coajă de portocală confiată între ele. Apoi pune crema pe margini, umplând golurile și realizează o formă triunghiulară pentru viitorul acoperiș.
Înmoaie pișcoturile doar pe jumătate în lapte, apoi cu partea umezită lipește-le de cremă. Spațiul din vârful acoperișului se umple cu crema păstrată.
Din ultima bucată de blat, taie 4 pătrate mici pe care să le folosești pe post de ferestre și un dreptunghi ce va deveni ușa. Se decorează și se umezește cu puțin lapte, apoi se lipesc de casă.
Tortul mascarpone Casa lui Moș Crăciun este gata și arată minunat!
Pentru a crea un blat de tort mascarpone reușit, iată câteva secrete:
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!