Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Care sunt secretele mele pentru papanași fierți delicioși? Folosesc griș și nu făină pentru a “întări compoziția”. De data această am folosit grișul de orez de la Băneasa, care e în mod natural fără gluten și face papanasii și mai pufoși și mai light pentru digestie. Un alt secret este că, după ce amestec bine toată compoziția să o las să se odihneasca minim 30 de minute sau o oră. Astfel, grișul are timp să se umfle și papanasii rămân moi și pufoși chiar și când sunt reci.
Eu vă las aici ingredientele pentru 20-25 de bucăți, dar puteți înjumătăți cantitățile pentru o porție mai mică. Cum știm că sunt gata papanașii? Se ridică la suprafață! În funcție de grișul folosit, pot fierbe 10-15 minute, trebuie urmăriți cu atenție și mai ales trebuie fierți la foc mic. Cu cât apa clocotește mai tare, cu atât avem șanse ca papanașii să nu își păstreze bine forma.
Hai să vedem de ce avem nevoie și să ne apucăm de treabă!
Pentru rețeta de papanași fierți este ideală o brânză de vaci mai uscată, nu cea cremoasă, la găletușă. Amestecăm brânza, ouăle, grișul, vanilia. Trebuie să avem o compoiztie omogenă, care își păstrează formă când o strângem în palme.
Lăsăm să se odihnească min 30 de minute, de preferință o oră.
Într-o oală încăpătoare punem apa la fiert. Când clocotește bine, dăm focul la minim și adăugăm papanașii. Fierbem în mai multe ture, în funcție de cât de mare este oala, pentru a le lăsa loc de fierbere.
Până fierb papanașii, într-o tigaie încăpătoare punem uleiul și pesmetul. Amestecăm foarte bine. Rumenim pesmetul la foc mic, amestecând des, până e auriu. Tragem de pe foc și punem zahărul și scorțișoara.
Când papanașii se ridică la suprafață, îi scoatem cu o paletă de tip sită și îi punem direct în tigaia cu pesmet. Agităm ușor pentru a acoperi papanașii cu un strat uniform de pesmet.
Rețeta de Papanași fierți e gata! Desigur că i-am servit cu iaurt grecesc, dulceață de fructe de pădure și extra afine! Este o rețetă foarte dragă în familia noastră, sper să fie un succes și la voi!
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!