Negresă de post cu dulceață

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

12

Făină de grâu Crăciun Băneasa

Ingrediente

  • 200g făină Băneasa
  • 50g cacao amară
  • 250ml apă
  • 250ml ulei de floarea soarelui
  • 1 pliculeț praf de copt
  • esență de rom după gust
  • 300g dulceață/gem
  • 50g nuci tocate grosier
  • 50g stafide

Mod de preparare

Negresă de post cu dulceață, nuci și stafide, o rețetă delicioasă, la fel de siropoasă și aromată ca o negresă cu ciocolată și ou.

Se poate așa ceva? Da! Și rețeta noastră de azi vă demonstrează că o negresă de post poate fi super-savuroasă și că ne putem bucură de preparate deosebite și în zilele în care nu dorim să consumăm produse vegetariene!

Pasul 1

Încingem cuptorul la 180°C si tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 35x25cm. Amestecăm într-un bol toate ingredientele – făină, cacao, praf de copt, ulei, apă, rom. Amestecăm foarte bine, până nu mai sunt cocoloașe.

Pasul 2

Punem și dulceață, nucile, stafidele. Amestecăm din nou. Turnăm compoziția în tavă și nivelăm bine. Coacem 35-45 minute sau până trece testul scobitorii.

Întruncat Negresa de post este foarte umedă, este ideal să o lăsăm să se răcească foarte bine înainte de feliere. O pudrăm cu zahăr și ne bucurăm de o prăjitură excelentă, delicioasă, despre care nimeni nu ar zice că e de post!

Tot ce trebuie să știi despre rețetă

  • În funcție de dulceață pe care o folosim, putem da nu doar gustul negresei dar și consistența ei. Dacă folosim o dulceață mai moale, cum este cea de caise, vom avea o negresă mai siropoasă, dacă folosim un gem mai tare, cum este magiunul sau o dulceață foarte scăzută, negresă vai fi mai tare;
  • Putem adăuga în compoziție nuci, alune, migdale, fructe confiate, bucățele de fructe proaspete, cu condiția să nu fie foarte suculente sau fructe din compot, bine scurse de zeamă;
  • Putem pudra Negresă de post cu zahăr vanilat, după ce s-a răcit sau îi putem face o glazură din ciocolată neagră topită cu puțină margarină sau ulei.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

12

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

12

Paste Băneasa
Confidențialitate

Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.