Pâine împletită cu ierburi aromatice

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

12

Făină de grâu Iarnă Delizia

Ingrediente

  • 450g făină Delizia 650 pentru brutărie
  • 2 lingurițe drojdie uscată
  • 2 lingurițe sare
  • 2 lingurițe zahăr
  • 120ml lapte călduț
  • 80ml apă călduță
  • 40ml ulei de măsline
  • câte o linguriță de oregano, busuioc, praf de usturoi, rozmarin, cimbru
  • 3 linguri roșii uscate, tăiate mărunt

Mod de preparare

Pâinea făcută în casă are ceva special are ceva foarte special. De la mirosul deosebit care inundă toată casă (și casa scării, ca să știe toți vecinii că ai făcut pâine proaspătă) și până la gustul pe care îl poți controla foarte ușor și duce în direcția în care vrei tu, pâinea făcută în casă este specială.

Astăzi vă arăt o pâine care mie personal îmi place foarte mult – Pâine împletită cu ierburi aromatice. Este super-aromată și, dacă ajunge vreodată să se răcească (la noi se mănâncă jumătate din ea imediat ce e scoasă din cuptor și se zvântă puțîn), este perfectă pentru sendvișuri delicioase!

Făina Delizia 650 pentru brutărie este alegerea perfectă pentru produse de brutărie făcute în casă!

Tot ce trebuie să știi despre rețeta de Pâine împletită cu ierburi și roșii uscate:

Poți folosi orice ierburi aromate dorești și, desigur, poți ajusta cantitățile folosite, astfel încât să obții gustul și aromă perfecte. Roșiile uscate trebuie scurse foarte bine dacă sunt roșii uscate conservate în ulei. Apoi le tăiem cubulețe și le adăugăm în aluat.

Eu am frământat aluatul în mașina de pâine, pentru a economisi timp. Dar, la fel de bine puteți să frământați aluatul de mână sau cu mixerul, până devine elastic.

Pentru a dospi aluatul, îl puneți într-un bol curat, uns cu puțin ulei. Îl acoperiți cu un prosop curat și îl așezați în cuptorul închis, în care aprindeți becul.

Pasul 1

Punem toate ingredientele în mașina de pâine, în ordinea trecută din rețetă. Alegem programul pentru aluat și lăsăm mașina să își facă treaba.

Dacă frământați aluatul de mână sau cu mixerul, amestecați până aveți un aluat elastic, pe care îl dospiti așa cum spuneam mai sus. Aluatul este dospit când își dublează volumul.

Pasul 2

După prima dospire (în mașina de pâine sau 2 ore în cuptor), frământăm din nou aluatul pentru a scoate aerul în exces. Îl împărțim îin 3 părți egale, pe care le modelăm că pe niște baghete.

Pasul 3

Împletim cele trei fâșii de aluat, exact caă pe cozonac. Așezăm aluatul împletit în tava unsă cu unt sau ulei și lăsăm din nou la dospit, până își dulbeaza volumul. Dăm tava la cuptor, 15 minute la 220°C. Scădem apoi temperatura la 180°C și lăsăm pâinea în cuptor alte 25-30 minute.

În ultimele 5 minute de coacere, ungem pâinea cu albuș și presăram semințe. Acest pas este optinal, desigur.

Chiar dacă pâinea făcută în casă pare greu de făcut, există mereu și variante mai simple. Exact ca și rețeta de azi – Pâine împletită cu ierburi și roșii uscate.

Să nu vă fie niciodată teamă să încercați rețete noi, oricât de complicate vi s-ar părea în primă fază. Cu o minte deschisă și mai ales cu un suflet deschis, orice rețetă devine mai ușoară.

Orice rețetă poate fi transformată într-un mic proiect în bucătărie, care la final vă oferă o mare bucurie: zâmbete celor dragi când vor gusta creația.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

madeleine-reteta-clasica-PB
Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

15

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

8