Biscuiți cu vitralii

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

50

Făină de grâu Crăciun Băneasa

Ingrediente

  • 400g făină Băneasa 000
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 220g zahăr tos
  • 120g unt moale, 82% grăsime
  • 2 ouă mari
  • o lingură extract de vanilie
  • dropsuri colorate

Mod de preparare

Se pregătesc ușor și rapid, însă e nevoie e puțin timp de așteptare. Aluatul trebuie neapărat să stea la frigider înainte de folosire. E important să lucrăm cu 1/3 din aluat, restul îl păstrăm în frigider. Lucrăm pe masa tapetată cu făină, însă e important să lucrăm foarte repede, altfel aluatul se înmoaie, absoarbe mai multă făină și biscuiții nu mai sunt atât de fragezi.

Poți pregăti aluatul și cu o lună în avans față de momentul folosirii. Îl ții în congelator, îl muți în frigider cu o seară înainte și a doua zi poți coace biscuiți perfecți. Folosim dropsuri din acelea clasice, cele tari, pe care le știm din copilărie.

Fie le măcinăm în blender, fie le punem într-o pungă cu fermoar și le măcinăm cu un sucitor.  Respectăm timpul de coacere, chiar dacă ni se pare că biscuiții sunt încă moi. Ei se întăresc pe măsură ce se răcesc. Îi lăsăm să se răcorească în tavă, apoi îi mutăm cu grijă, cu o spatulă sau un cuțit de unt pe un grătar, pentru răcirea completă.

Pasul 1

Spumăm untul cu zahărul și vanilia, 5-6 minute cu mixerul la viteză mare. Adăugăm ouăle pe rând, amestecând după fiecare. Adăugăm făina și bicarbonatul. Omogenizăm până avem un aluat care se leagă când îl strânge între degete. Facem un disc mic de aluat, împachetăm în folie alimentară și dăm la frigider minim o oră.

Pasul 2

Mărunțim dropsurile în blender. Lucrăm aluatul pe planșeta tapetată cu făină. Lucrăm cu 1/3 din aluat o dată, restul îl păstrăm la frigider. Întindem o foaie subțire, de 3-4mm. Decupăm o formă mare și o formă mai mică in interior. Umplem cu dropsuri măcinate.

Pasul 3

Coacem la 160°C, 8-9 minute, până biscuiții sunt foarte ușor aurii pe margini și îi lăsăm să se răcească în tavă înainte de a-i transfera pe platoul pe care urmează să îi servim.

Poftă bună și alături de Băneasa vă dorim Sărbători fericite!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...