Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Niciun parfum, niciun odorizant pentru cameră nu se poate compara cu mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor! Ador să fac pâine în casă și mereu încerc rețete și combinații noi! Azi pregătim împreună PÂINE CU MĂSLINE, o pâine foarte ușor de pregătit și absolut perfectă pentru sandwichuri dar și mâncată ca atare, doar cu puțin unt sau brânză.
Pentru rețeta de Pâine cu măsline am folosit făină 650 de la Băneasa, ideală pentru produsele de brutărie (pizza, chifle, pâine de casă). Făina tip 650 este o făină mai puțin procesată, mai închisă la culoare și cu un conținut foarte mare de proteine. Aceste proteine ajută la dezvoltarea glutenului, asftel făina este indicată în panificație.
Punem făină într-un bol încăpător, turnăm apă călduță, uleiul de măsline, drojdia, zahărul. Amestecăm puțin cu lingura de lemn, apoi adăugăm sarea. Frământăm aluatul cu mâinile unse cu puțin ulei sau cu mixerul, până avem un aluat elastic și omogen. Încorporam măslinele.
Facem o bilă de aluat, o așezăm în bolul uns cu puțin ulei și o lăsăm să dospească 1-2 ore într-un loc călduț, până aluatul își dublează volumul.
După ce aluatul a dospit, îl frământăm puțin pentru a scoate aerul în exces. Facem o bilă de aluat și o așezăm pe hârtia de copt. Ajutându-ne de hârtia de copt, mutăm aluatul în oală/tavă. Lăsăm să dospească alte 30 min.
Între timp, încingem cuptorul la 200°C. Punem capacul oalei și dăm la cuptor 50-60 min sau până pâinea e rumenită, în funcție de preferințele personale.
Deși va fi foarte greu, pentru că miroase extraordinar, este ideal să lăsăm pâinea să se răcorească puțin înainte de feliere.
Sper să încercați rețeta de Pâine cu măsline, vă promit că este delicioasă alături de unt, hummus, pate sau alte paste tartinabile sărate.
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!