Chec cu cașcaval și salam

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 300g făină Băneasa 000
  • 3 ouă mari
  • 150ml lapte
  • 80ml ulei floarea soarelui
  • sare, piper
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 100g cașcaval tăiat cubulețe
  • 100g salam tăiat cubulețe (sau șunca preferată)
  • 100g cașcaval dat pe răzătoare
  • 30g parmezan / grana padano

Mod de preparare

Mereu caut noi idei pentru pachețelul de la școală, ca orice mămică aflată la începutul unui nou an școlar nou și lunnng! Azi vă propun o idee minunată, foarte simplu de pregătit, cu ingrediente accesibile – CHEC CU CAȘCAVAL ȘI SALAM sau șuncă.

Tot ce trebuie să știi despre rețetă

Poți folosi cășcavalul preferat al familiei tale sau poți combină mai multe tipuri de brânză. De exemplu, poți folosi un cășcaval simplu (cum este Dalia) pentru a-l tăia cubulețe și un emmentaler sau un cașcaval afumat pentru cașcavalul răzuit din rețeta. Poți folosi și cubulețe de telemea sau mozzarella pentru pizza.

Poți înlocui salamul cu șuncă de tip Praga, cârnăciori , bacon sau pancetta.

Poți adăuga în compozite și mazăre, porumb sau cubulețe de morcov sau cartof dulce și, desigur, măsline.

La capitolul făină am ales, ca de obicei, făina 000 de la Băneasa, perfectă pentru orice preparat, dulce sau sărat.

Poți coace compoziția într-o tavă pentru chec sau într-o tavă de 20x30cm, ajustând timpul de coacere. Checul este gata când trece testul scobitorii.

Checul este minunat atât cald, cât și rece. Dacă doriți, înainte de a-l consuma, îl puteți încălzi puțin în cuptorul cu microunde.

Pasul 1

Încingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt și făină, spray non stick sau folosim hârtie de copt in tavă de chec.

Într-un bol încăpător punem ouăle, sarea și piperul, le batem bine cu telul. Adăugăm laptele și uleiul, amestecăm. Punem și făină, praful de copt, amestecăm din nou. La final încorporam cascavalul cubulețe, salamul, cașcavalul dat pe răzătoare.

Pasul 2

Turnăm compoziția în tava pregătită, nivelăm cu spatula. Coacem 35-40 min sau până checul trece testul scobitorii. Este normal să avem pe scobitoare urme de cașcaval, important este să nu avem urmă de aluat necopt.

Rețeta de Chec cu cașcaval și salam este gata! Vă promit că e minunat acest chec: are o crustă foarte rumenă și crocantă, de la cașcaval și este extrem de pufos la interior! Checul se păstrează foarte bine 2-3 zile, învelit în folie alimentară și păstrat la frigider.

Alături de prietenii de la Băneasa, vă dorim un an școlar ușor, plin de note bune și de pachețele care mai de care mai delicioase!

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

6