Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Mereu caut noi idei pentru pachețelul de la școală, ca orice mămică aflată la începutul unui nou an școlar nou și lunnng! Azi vă propun o idee minunată, foarte simplu de pregătit, cu ingrediente accesibile – CHEC CU CAȘCAVAL ȘI SALAM sau șuncă.
Poți folosi cășcavalul preferat al familiei tale sau poți combină mai multe tipuri de brânză. De exemplu, poți folosi un cășcaval simplu (cum este Dalia) pentru a-l tăia cubulețe și un emmentaler sau un cașcaval afumat pentru cașcavalul răzuit din rețeta. Poți folosi și cubulețe de telemea sau mozzarella pentru pizza.
Poți înlocui salamul cu șuncă de tip Praga, cârnăciori , bacon sau pancetta.
Poți adăuga în compozite și mazăre, porumb sau cubulețe de morcov sau cartof dulce și, desigur, măsline.
La capitolul făină am ales, ca de obicei, făina 000 de la Băneasa, perfectă pentru orice preparat, dulce sau sărat.
Poți coace compoziția într-o tavă pentru chec sau într-o tavă de 20x30cm, ajustând timpul de coacere. Checul este gata când trece testul scobitorii.
Checul este minunat atât cald, cât și rece. Dacă doriți, înainte de a-l consuma, îl puteți încălzi puțin în cuptorul cu microunde.
VEDETA REȚETEI
Încingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt și făină, spray non stick sau folosim hârtie de copt in tavă de chec.
Într-un bol încăpător punem ouăle, sarea și piperul, le batem bine cu telul. Adăugăm laptele și uleiul, amestecăm. Punem și făină, praful de copt, amestecăm din nou. La final încorporam cascavalul cubulețe, salamul, cașcavalul dat pe răzătoare.
Turnăm compoziția în tava pregătită, nivelăm cu spatula. Coacem 35-40 min sau până checul trece testul scobitorii. Este normal să avem pe scobitoare urme de cașcaval, important este să nu avem urmă de aluat necopt.
Rețeta de Chec cu cașcaval și salam este gata! Vă promit că e minunat acest chec: are o crustă foarte rumenă și crocantă, de la cașcaval și este extrem de pufos la interior! Checul se păstrează foarte bine 2-3 zile, învelit în folie alimentară și păstrat la frigider.
Alături de prietenii de la Băneasa, vă dorim un an școlar ușor, plin de note bune și de pachețele care mai de care mai delicioase!
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!