Paella cu fidea

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g fidea scurtă cu 8 ouă Băneasa
  • 150g mazăre congelată
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o ceapă albă mică
  • 3-4 căței usturoi
  • 100g chorizo
  • 600g mix fructe de mare (midii, inele de calamar, baby caracatiță, creveți)
  • ¼ linguriță șofran
  • sare și piper după gust
  • 1 litru supă de legume sau pui

Mod de preparare

Este important să alegm o fidea cu ouă, care are un gust bun, își păstrează bine forma la fierbere și are o culoare deosebită. Ca de obicei, alegerea mea când vine vorba de fidea este fideaua cu 8 ouă de la Băneasa.

Toată gama de paste cu 8 ouă este minunată, conține ou lichid și grâu de cea mai bună calitate și au cu adevărat gustul pastelor de casă, așa cum le făceau bunicile noastre! În gama de paste cu 8 ouă de la Paste Băneasa găsiți tot ce aveți nevoie: fidea scurtă, fidea cuiburi, tăiței medii, tăiței lați.

Pasul 1

Într-o tigaie încăpătoare și foarte bine încinsă, punem uleiul de măsline. Călim ceapa tăiată mărunt, până devine translucidă. Punem apoi usturoiul trecut prin presă și feliile de chorizo. Le călim împreună 1-2 minute. Condimentăm cu sare și piper după gust.

Pasul 2

Adăugăm mazărea, fructele de mare decongelate, sofranul. TurnăUrmează să adăugăm și fideaua. Amestecăm bine și completăm cu restul de supă. Lăsăm să fiarbă la foc mare 2-3 minute. Apoi stingem focul, acoperim tigaia și lăsăm paella cu fidea să se odihnească 10 minute înainte servire.m supă cât să acopere totul și amestecăm bine. Lăsăm să fiarbă la foc mare 10 minute, sau până fructele de mare și mazărea sunt fierte.

Pasul 3

Urmează să adăugăm și fideaua. Amestecăm bine și completăm cu restul de supă. Lăsăm să fiarbă la foc mare 2-3 minute. Apoi stingem focul, acoperim tigaia și lăsăm paella cu fidea să se odihnească 10 minute înainte servire.

Paella cu fidea este un preparat delicios, pe care l-a devorat chiar și Sergiu, care nu este mare fan al fructelor de mare! În plus, toți iubitorii de paste dar și nu de orez, așa cum este Luca al meu, vor iubi această variantă de Paella!

Să vă fie de cel mai bine!

Paella cu fidea – Tot ce trebuie să știi despre rețetă

  • Spre deosebire de Paella cu orez, paella cu fidea se pregătește mult mai repede și mult mai ușor! Timpul de fierbele ai fidelei scurte de la Băneasa este de 1 minut, deci cu totul, paella va fi gata în mai puțin de 15 minute!
  • Putem folosi fructe de mare, carne de pui tăiată cubulețe sau un mix de ambele! În ambele variante vă sugerez să nu omiteți chorizo, care dă aromă, culoare și gust. Ce este chorizo? Un cârnat din carne de porc tăiată din barda sau tocată mare, foarte condimentat (printre altele cu multă multă boia) și cu un gust unic. Este specific bucătăriei din Spania (unde de obicei este afumat) și Mexic (unde se folosește și în varianta proaspătă):
  • La capitolul legume, mazărea și măslinele sunt cele mai folosite de obicei în paella. Dar, la fel de bine, putem folosi un mix de legumele mexicane, ca și cele pe care la găsim la raionul de congelate din magazine. Aceste amestecuri mexicane conțin de obicei porumb, mazăre, ardei gras, fasole verde păstăi;
  • Puteți folosi orice condimente doriți pentru Paella cu fidea, dar NU omiteți șofranul. Are o aromă unică și dă preparatului culoarea aurie, specifică. În plus, va face fideaua cu ouă și mai galbenă și delicioasă!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

6