Paste cu ciuperci și bacon în sos alb

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

200g paste tip penne din grâu dur Antonio di Vaio
400ml smântână pentru gătit 30%
20ml ulei
150g bacon
30g unt
400g ciuperci
2-3 căței de usturoi
30g parmezan ras
sare
1/2 linguriță piper proaspăt măcinat

Pentru decor:
parmezan ras
frunze de busuioc

Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Aceste paste cu ciuperci și bacon în sos alb sunt atât de bune încât vei mai cere o porție!

Pastele scăldate în sos cremos, aromate și pline de texturi plăcute vor transforma o rețetă simplă în preparatul favorit.
De câte ori vei avea nevoie de o idee rapidă și gustoasă pentru cină vei face paste cu ciuperci și bacon în sos alb.

Îți las câteva sfaturi pentru ca rețeta să fie savuroasă:
1. Ai nevoie de multe ciuperci, căci acestea se vor micșora în timpul gătirii.
2. Lași ciupercile să se rumenească în unt și nu adaugi apă.
3. Dacă baconul este sărat folosești foarte puțină sare în sos.
4. Pui pastele la fiert în apă cu sare când aceasta clocotește.
5. Pentru fiecare 100g paste să folosești 1l de apă și o linguriță de sare.
6. NU clătești pastele după fierbere!

Am folosit paste din grâu dur Antonio di Vaio, cu un conținut ridicat de proteine, ce aduc organismului un aport important de fibre și substanțe nutritive.

Pasul 1

Pentru început am pus pastele la fiert în apă cu sare. Le-am lăsat să fiarbă timp de 8 minute din momentul în care apa a început să clocotească. Am oprit un polonic din apa în care acestea au fiert.

Pasul 2

În acest timp am pregătit sosul. Am curățat ciupercile și le-am feliat, apoi le-am tăiat în cuburi de mărime medie.

Țineți cont de faptul că se vor micșora în timpul gătirii.

Pasul 3

Am încins uleiul într-o tigaie mare și adâncă. Am adăugat baconul și l-am călit până s-a rumenit. L-am scos din tigaie și am adăugat untul.

Când s-a topit am pus ciupercile. Acestea vor lăsa lichid, așa că le-am lăsat până când acesta s-a evaporat.
Le-am prăjit până s-au rumenit frumos pe ambele părți.

Pasul 4

Am turnat smântâna pentru gătit. După 4-5 minute am adăugat usturoiul dat prin presă, puțină sare și piper proaspăt măcinat. Am lăsat sosul să fiarbă în jur de 8 minute (în total), apoi am adăugat baconul și parmezanul.

Între timp pastele s-au fiert așa că le-am pus peste sos. Dacă sosul este prea gros, poți adăuga treptat lichidul în care au fiert pastele.

Pentru decor am presărat în farfurie puțin parmezan ras și am pus frunze de busuioc.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

40