Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste cu ciuperci și bacon în sos alb
200g paste tip penne din grâu dur Antonio di Vaio
400ml smântână pentru gătit 30%
20ml ulei
150g bacon
30g unt
400g ciuperci
2-3 căței de usturoi
30g parmezan ras
sare
1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
Pentru decor:
parmezan ras
frunze de busuioc
Aceste paste cu ciuperci și bacon în sos alb sunt atât de bune încât vei mai cere o porție!
Pastele scăldate în sos cremos, aromate și pline de texturi plăcute vor transforma o rețetă simplă în preparatul favorit.
De câte ori vei avea nevoie de o idee rapidă și gustoasă pentru cină vei face paste cu ciuperci și bacon în sos alb.
Îți las câteva sfaturi pentru ca rețeta să fie savuroasă:
1. Ai nevoie de multe ciuperci, căci acestea se vor micșora în timpul gătirii.
2. Lași ciupercile să se rumenească în unt și nu adaugi apă.
3. Dacă baconul este sărat folosești foarte puțină sare în sos.
4. Pui pastele la fiert în apă cu sare când aceasta clocotește.
5. Pentru fiecare 100g paste să folosești 1l de apă și o linguriță de sare.
6. NU clătești pastele după fierbere!
Am folosit paste din grâu dur Antonio di Vaio, cu un conținut ridicat de proteine, ce aduc organismului un aport important de fibre și substanțe nutritive.
Pentru început am pus pastele la fiert în apă cu sare. Le-am lăsat să fiarbă timp de 8 minute din momentul în care apa a început să clocotească. Am oprit un polonic din apa în care acestea au fiert.
În acest timp am pregătit sosul. Am curățat ciupercile și le-am feliat, apoi le-am tăiat în cuburi de mărime medie.
Țineți cont de faptul că se vor micșora în timpul gătirii.
Am încins uleiul într-o tigaie mare și adâncă. Am adăugat baconul și l-am călit până s-a rumenit. L-am scos din tigaie și am adăugat untul.
Când s-a topit am pus ciupercile. Acestea vor lăsa lichid, așa că le-am lăsat până când acesta s-a evaporat.
Le-am prăjit până s-au rumenit frumos pe ambele părți.
Am turnat smântâna pentru gătit. După 4-5 minute am adăugat usturoiul dat prin presă, puțină sare și piper proaspăt măcinat. Am lăsat sosul să fiarbă în jur de 8 minute (în total), apoi am adăugat baconul și parmezanul.
Între timp pastele s-au fiert așa că le-am pus peste sos. Dacă sosul este prea gros, poți adăuga treptat lichidul în care au fiert pastele.
Pentru decor am presărat în farfurie puțin parmezan ras și am pus frunze de busuioc.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!