Orez violet colorat natural cu varză roșie

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

3

Orez All season Băneasa

Ingrediente

  • 200 g orez Basmati Băneasa
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 15ml ulei
  • 300ml supă concentrată de legume
  • 3 căței de usturoi
  • 30g unt
  • o ceapă medie
  • câteva fire de pătrunjel  verde pentru decor
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

OREZ VIOLET COLORAT NATURAL CU VARZĂ ROȘIE

Orezul reprezintă de cele mai multe ori un aliment versatil și hrănitor, ce poate fi utilizat cu ușurință în foarte multe preparate. O rețetă de orez bine făcută, este un adevărat deliciu culinar îmbinân perfect texturile și aromele ingredientelor folosite. Alegerea rețetei potrivite poate poate transforma o masă simplă într-o experiență gastronomică inedită.

Propunerea noastră de astăzi este o alegere sănătoasă, viu colorată și neașteptată. Orezul este bogat în antioxidanți, fibre și vitamine, contribuind cu succes la o dietă sănătoasă și echilibrată.

Orezul nu necesită clătire. Este necesară respectarea proporției dintre orez și lichid: 1.5l (la 200g orez se folosesc 300ml supă sau apă).

Recomandarea noastră este să folosești o cratiță sau o tigaie largă, cu diametrul mare, înaltă și cu capac. În orice vas cu diametrul mai mic de 24cm, există riscul ca orezul să nu fie gătit și colorat uniform.

Pasul 1

Pentru început, îndepărtează frunzele exterioare ale unei verze roșii. Ulterior, aceasta trebuie tăiată în sferturi și tocată fideluță cu un cuțit.

Ca să fie totul rapid, am cântărit 200g de orez basmati. Pentru o persoană este de 50-60g/persoană, în cazul în care este servit pe post de garnitură. Acesta absoarbe apa și în final cântărește mult mai mult,

Porția pentru fel principal poate fi 100-200g.

Pasul 2

Într-o tigaie largă și adâncă, topim untul și îl încingem împreună cu uleiul. Adaugă ceapa și am călit-o până s-a înmuiat și a căpătat aspect lucios.

Peste această compoziție, am adăugat usturoiul tocat mărunt la cuțit, apoi 500g din varza roșie tocată.

Proporția de varză raportată la cea de orez trebuie să fie de 2.5.

Pasul 3

Asezonează cu sare și pier. Lasă compoziția la foc maxim pentru 3 minute, amestecând din câdn în când. În acest timp, am pus orezul peste varza ușor înmuiată și am amestecat, astfel încât orezul să fie bine acoperit cu varză roșie.

Pasul 4

Toanră supă caldă, apoi pune capacul. Lasă să se gătească la foc mic pentru 12 minute, fără să ridici capacul. După acest interval, am luat de pe foc și am lăsat alte 12 minute să se odihnească, fără sa ridic deloc capacul.

Pasul 5

Boabele de orez sunt bine gătite, ușor al dente, fără să fie lipite între ele. Cât timp este fierbinte, culoarea este mai roșiatică.

Când se răcește, aceasta se schimbă într-o nuanță spre albastru.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

4

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

10

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

5