Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
OREZ VIOLET COLORAT NATURAL CU VARZĂ ROȘIE
Orezul reprezintă de cele mai multe ori un aliment versatil și hrănitor, ce poate fi utilizat cu ușurință în foarte multe preparate. O rețetă de orez bine făcută, este un adevărat deliciu culinar îmbinân perfect texturile și aromele ingredientelor folosite. Alegerea rețetei potrivite poate poate transforma o masă simplă într-o experiență gastronomică inedită.
Propunerea noastră de astăzi este o alegere sănătoasă, viu colorată și neașteptată. Orezul este bogat în antioxidanți, fibre și vitamine, contribuind cu succes la o dietă sănătoasă și echilibrată.
Orezul nu necesită clătire. Este necesară respectarea proporției dintre orez și lichid: 1.5l (la 200g orez se folosesc 300ml supă sau apă).
Recomandarea noastră este să folosești o cratiță sau o tigaie largă, cu diametrul mare, înaltă și cu capac. În orice vas cu diametrul mai mic de 24cm, există riscul ca orezul să nu fie gătit și colorat uniform.
VEDETA REȚETEI
Pentru început, îndepărtează frunzele exterioare ale unei verze roșii. Ulterior, aceasta trebuie tăiată în sferturi și tocată fideluță cu un cuțit.
Ca să fie totul rapid, am cântărit 200g de orez basmati. Pentru o persoană este de 50-60g/persoană, în cazul în care este servit pe post de garnitură. Acesta absoarbe apa și în final cântărește mult mai mult,
Porția pentru fel principal poate fi 100-200g.
Într-o tigaie largă și adâncă, topim untul și îl încingem împreună cu uleiul. Adaugă ceapa și am călit-o până s-a înmuiat și a căpătat aspect lucios.
Peste această compoziție, am adăugat usturoiul tocat mărunt la cuțit, apoi 500g din varza roșie tocată.
Proporția de varză raportată la cea de orez trebuie să fie de 2.5.
Asezonează cu sare și pier. Lasă compoziția la foc maxim pentru 3 minute, amestecând din câdn în când. În acest timp, am pus orezul peste varza ușor înmuiată și am amestecat, astfel încât orezul să fie bine acoperit cu varză roșie.
Toanră supă caldă, apoi pune capacul. Lasă să se gătească la foc mic pentru 12 minute, fără să ridici capacul. După acest interval, am luat de pe foc și am lăsat alte 12 minute să se odihnească, fără sa ridic deloc capacul.
Boabele de orez sunt bine gătite, ușor al dente, fără să fie lipite între ele. Cât timp este fierbinte, culoarea este mai roșiatică.
Când se răcește, aceasta se schimbă într-o nuanță spre albastru.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!