Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
De fiecare dată când mă gândesc la Italia, țara mea de suflet, îmi amintesc de ziua aceea, nici prea caldă, nici prea răcoroasă, momentul acela în care soarele stă să apună și totul e învăluit într-o lumina caldă, ziua aceea din martie 2012, în care, după ore întregi de vizitat și străbătut străduțele din centrul istoric, am găsit o terasă ascunsă în Testaccio, unul din cartierele Romei. De fiecare dată când vizitez o altă țară prefer să merg în cartiere, pe alei și străduțe, să găsesc terase mici, de unde pot observa sufletele care se perindă pe trotuare în fuga lor de zi cu zi sau plimbându-se agale de mâna. Și tot în cartiere găsești comorile culinare ale localnicilor. Așa am descoperit micul restaurant unde am mâncat cele mai bune Spaghetti alle vongole. Mi-au rămas în suflet și le-am repetat ori de câte ori am avut ocazia.
Așa că azi pregătim împreună Spaghetti cu scoici, o rețetă pentru care am ales să folosesc spaghetti integrale din grâu dur, un produs din gama Paste Băneasa. La fel ca și restul gamei Băneasa din grâu dur 100%, pastele integrale sunt paste de calitate premium fabricate în România, un produs care și-a găsit de ceva timp locul în bucătăria mea și se descurcă de minune în combinație cu diverse ingrediente.
La capitolul scoici, eu am găsit scoici amande proaspete, dar puteți la fel de bine să folosiți midii (cozze) sau vongole, modalitatea de preparare rămâne aceeași cu mențiunea că indiferent de scoicile folosite, trebuie spălate foarte foarte bine cu o perie de sârmă, una câte una, pentru a îndepărta orice fel de impurități. Scoicile care sunt deschise, nu se pot folosi în rețeta și la fel, cele care în urma fierberii rămân închise, trebuie aruncate.
Acum să vorbim puțin despre “plating”, un termen prea mult folosit din punctul meu de vedere, așa că îi voi spune simplu – “aranjarea în farfurie”. Mai întâi mâncăm din ochi, deci o mâncare delicioasă poate să nu fie apreciată la adevărată ei valoare dacă nu arată bine în farfurie, la fel cum o mâncare banală poate deveni spectaculoasă în ochii tuturor dacă arată foarte bine.
Pentru modul de preparare urmăriți rețeta video apasand PLAY în fereastra de mai jos:
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!