Spaghetti cu scoici

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

4

Paste din grâu dur integrale All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g spaghetti integrale Băneasa
  • 500g scoici
  • 2 căței de usturoi întregi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 ml vin alb sec
  • 400g roșii cubulețe în suc propriu Băneasa
  • o legătură mare de pătrunjel verde, tocat mărunt
  • 100ml apă
  • sare și piper după gust
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

De fiecare dată când mă gândesc la Italia, țara mea de suflet, îmi amintesc de ziua aceea, nici prea caldă, nici prea răcoroasă, momentul acela în care soarele stă să apună și totul e învăluit într-o lumina caldă, ziua aceea din martie 2012, în care, după ore întregi de vizitat și străbătut străduțele din centrul istoric, am găsit o terasă ascunsă în Testaccio, unul din cartierele Romei. De fiecare dată când vizitez o altă țară prefer să merg în cartiere, pe alei și străduțe, să găsesc terase mici, de unde pot observa sufletele care se perindă pe trotuare în fuga lor de zi cu zi sau plimbându-se agale de mâna. Și tot în cartiere găsești comorile culinare ale localnicilor. Așa am descoperit micul restaurant unde am mâncat cele mai bune Spaghetti alle vongole. Mi-au rămas în suflet și le-am repetat ori de câte ori am avut ocazia.

Așa că azi pregătim împreună Spaghetti cu scoici, o rețetă pentru care am ales să folosesc spaghetti integrale din grâu dur, un produs din gama Paste Băneasa. La fel ca și restul gamei Băneasa din grâu dur 100%, pastele integrale sunt paste de calitate premium fabricate în România, un produs care și-a găsit de ceva timp locul în bucătăria mea și se descurcă de minune în combinație cu diverse ingrediente.

La capitolul scoici, eu am găsit scoici amande proaspete, dar puteți la fel de bine să folosiți midii (cozze) sau vongole, modalitatea de preparare rămâne aceeași cu mențiunea că indiferent de scoicile folosite, trebuie spălate foarte foarte bine cu o perie de sârmă, una câte una, pentru a îndepărta orice fel de impurități. Scoicile care sunt deschise, nu se pot folosi în rețeta și la fel, cele care în urma fierberii rămân închise, trebuie aruncate.

Acum să vorbim puțin despre “plating”, un termen prea mult folosit din punctul meu de vedere, așa că îi voi spune simplu – “aranjarea în farfurie”. Mai întâi mâncăm din ochi, deci o mâncare delicioasă poate să nu fie apreciată la adevărată ei valoare dacă nu arată bine în farfurie, la fel cum o mâncare banală poate deveni spectaculoasă în ochii tuturor dacă arată foarte bine.

Pasul 1

Pentru modul de preparare urmăriți rețeta video apasand PLAY în fereastra de mai jos:

Tips & Tricks:

  • Pentru rețeta de Spaghetti cu scoici am ales un bol încăpător, mai mult adânc decât lat, astfel încât să pot face un “turnuleț” din spaghetti și să pot pune scoicile de jur împrejur, în picioare;
  • Decorul natural este întotdeauna cel mai indicat, din punctul meu de vedere. Lucrurile simple, ca pătrunjelul verde tocat fin sau felii de roșii cherry dau un plus de culoare și completează foarte bine preparatul;
  • La final nu rămâne decât să stropim totul cu puțin ulei de măsline extra virgin, care dă un luciu aparte pastelor dar și o aromă deosebită;
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

3

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

4