Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Azi pregătim împreună Fursecuri turtă dulce. Iar când spun “pregătim împreună” nu mă refer doar la mine și voi, gospo-divele mele dragi, ci la voi și copilașii voștri. Rețeta de Fursecuri turtă dulce este una perfectă ca proiect de familie, o rețetă pe care să o pregătiți alături de copilași și să faceți amintiri frumoase împreună.
Cred că unele dintre cele mai dragi amintiri din copilărie sunt serile lungi de iarnă, în care stăteam împreună cu mama la masa din bucătărie și făceam prăjituri și fursecuri. Pregătirile pentru Crăciun au fost mereu la rang de mare cinste în familia noastră, asta și pentru că o regulă nescrisă din Ardeal, spune că nu ești o gospodină adevărată dacă nu ai minim 6-7 prăjituri de casă pe platoul pentru musafiri.
Ca de obicei, pentru preparatele mele de Sărbători dar și de zi cu zi, folosesc făina universală Băneasa 000, care nu dă niciodată greș. Au folosit-o mama și Buni Sia și a trecut ca o moștenire în bucătăria mea.
Încingem cuptorul la 180°C și tapetăm două tavi mari cu hârtie de copt. Punem în blender untul, zahărul, vanilia. Amestecăm 5 minute la viteză medie, până avem o spumă. Adăugăm oul, amestecăm. Adăugăm mierea, amestecăm. Punem făina, praful de copt, bicarbonatul, condimentele pentru turtă dulce, sarea. Trebuie să obținem un aluat omogen, de consistența plastilinei.
Modelăm 20 de biluțe de mărimea unei mingi de ping-pong.
Le așezăm în tavă, lăsând 4cm între fiecare. Coacem 10-12 minute sau până sunt frumos rumenite.
Lăsăm fursecurile să se răcească în tavă înainte de a le muta pe un grătar pentru răcire completă. Fursecurile vor fi moi când le scoatem din cuptor, dar se întăresc pe măsură ce se răcesc. Decorăm fursecurile cu ciocolată albă și decorațiuni de zahăr sau, putem face o glazură din 180g zahăr pudră vanilat, 1 lingură apă și 1 lingură miere.
Rețeta de Fursecuri turtă dulce e gata și cei mici o vor adora! Păstrați fursecurile în cutii închise ermetic, rezistă foarte bine chiar și 2 săptămâni. Puteți pregăti aluatul în avans și îl țineți la congelator până la momentul folosirii.
Să vă fie de cel mai bine!