Clătite pufoase în stil american

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 100g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 50ml lapte
  • o linguriță vanilie
  • 4 ouă mari
  • un praf de sare
  • 80g zahăr

Mod de preparare

Clătitele sunt un preparat foarte apreciat, perfect pentru micul dejun sau desert. Pentru a obține clătite pufoase perfecte, este important să ai ingrediente proaspete și să cunoști câteva mici trucuri de gătit. Această rețetă simplă de clătite pufoase în stil american îți va oferi o experiență culinară savuroasă, cu un rezultat delicios și aromat.

Deși la prima vedere poate părea o rețetă complicată, procedeul în sine este foarte simplu, iar rezultatul pe măsură: clătite pufoase cu aromă fină de vanilie. Dacă nu îți place vanilia, le poți aromatiza și cu coajă sau cu esență de citrice (portocală sau lămâie) și le poți servi cu miere, pudrate cu extra zahăr vanilat sau cu scorțișoară, cu sirop de arțar sau cu topping de ciocolată.

Pasul 1

Separă ouăle. Într-un castron, amestecă gălbenușurile, laptele și vanilia. Cerne deasupra făina și praful de copt și omogenizează bine totul.

Pasul 2

Într-un bol încăpător, bate albușurile, zahărul și un praf de sare, până obții o bezea tare, lucioasă. Adaugă amestecul de gălbenușuri. Omogenizează ușor, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de sus în jos, pentru a nu scoate aerul din compoziție.

Pasul 3

Încinge la foc moderat spre mic o tigaie (non-stick). Cu ajutorul unei pensule, unge-o cu ulei. Pune câte o lingură din aluat. Pentru a porționa bine, te poți folosi de un polonic mic sau de lingura pentru înghețată.

 

Pasul 4

Așază capacul timp de 1 minut. Ridică-l și pune din loc în loc puțină apă. Aburul ajută clătitele să crească frumos și le face să fie pufoase. Peste clătită, mai adaugă o lingură de aluat. Pune din nou capacul pentru aproximativ 2 minute sau până observi că apar bule pe partea superioară a clătitei. Acela este momentul în care o poți întoarce.

Pasul 5

Rumenește clătita încă 1/2 minute pe partea cealaltă, după care gata o poți scoate din tigaie.

Rețeta de clătite pufoase este gata! Îți garantăm că sunt delicioase, dar nu ne crede pe cuvânt și încearcă-le și tu!

TRUCURI PENTRU CELE MAI PUFOASE CLĂTITE

  • Unul dintre trucurile cheie pentru a obține clătite pufoase constă în lăsarea aluatului să se odihnească. După ce ai amestecat toate ingredientele, acoperă bolul cu compoziția de clătite și lasă-l să se odihnească timp de cel puțin 30 de minute sau chiar o oră.
  • Este important să folosești o tigaie non-stick, anti-aderentă și neapărat cu capac. Trebuie să te asiguri că se potrivește capacul pentru a crea acel abur necesar obținerii unei clătite pufoase.
  • Asigură-te că nu folosești prea mult ulei, deoarece acesta poate crea o peliculă grasă și poate afecta textura clătitelor.
  • În loc de lapte, poți folosi iaurt pentru a obține clătite mai pufoase. Iaurtul are mai mulți acizi care vor acționa mai bine asupra agenților de creștere (praful de copt dacă alegi să-l folosești) și vor da o textură aerată clătitelor.
  • Pentru a obține cele mai bune clătite pufoase în stil american, este necesar să lucrezi destul de repede cu compoziția, astfel încât să nu iasă aerul. Tocmai din acest motiv este mai indicat să nu dublezi cantitățile din rețetă, ci mai degrabă să repeți pașii, dacă îți dorești o cantitate mai mare de clătite.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

8