Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Clătitele sunt un preparat foarte apreciat, perfect pentru micul dejun sau desert. Pentru a obține clătite pufoase perfecte, este important să ai ingrediente proaspete și să cunoști câteva mici trucuri de gătit. Această rețetă simplă de clătite pufoase în stil american îți va oferi o experiență culinară savuroasă, cu un rezultat delicios și aromat.
Deși la prima vedere poate părea o rețetă complicată, procedeul în sine este foarte simplu, iar rezultatul pe măsură: clătite pufoase cu aromă fină de vanilie. Dacă nu îți place vanilia, le poți aromatiza și cu coajă sau cu esență de citrice (portocală sau lămâie) și le poți servi cu miere, pudrate cu extra zahăr vanilat sau cu scorțișoară, cu sirop de arțar sau cu topping de ciocolată.
Separă ouăle. Într-un castron, amestecă gălbenușurile, laptele și vanilia. Cerne deasupra făina și praful de copt și omogenizează bine totul.
Într-un bol încăpător, bate albușurile, zahărul și un praf de sare, până obții o bezea tare, lucioasă. Adaugă amestecul de gălbenușuri. Omogenizează ușor, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de sus în jos, pentru a nu scoate aerul din compoziție.
Încinge la foc moderat spre mic o tigaie (non-stick). Cu ajutorul unei pensule, unge-o cu ulei. Pune câte o lingură din aluat. Pentru a porționa bine, te poți folosi de un polonic mic sau de lingura pentru înghețată.
Așază capacul timp de 1 minut. Ridică-l și pune din loc în loc puțină apă. Aburul ajută clătitele să crească frumos și le face să fie pufoase. Peste clătită, mai adaugă o lingură de aluat. Pune din nou capacul pentru aproximativ 2 minute sau până observi că apar bule pe partea superioară a clătitei. Acela este momentul în care o poți întoarce.
Rumenește clătita încă 1/2 minute pe partea cealaltă, după care gata o poți scoate din tigaie.
Rețeta de clătite pufoase este gata! Îți garantăm că sunt delicioase, dar nu ne crede pe cuvânt și încearcă-le și tu!