Clătite pufoase

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 100g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 50ml lapte
  • o linguriță vanilie
  • 4 ouă mari
  • un praf de sare
  • 80g zahăr

Mod de preparare

Vă invităm alături de noi să pregătim împreună cele mai pufoase clătite în stil american (sau pancakes pufoase)! Cele mai pufoase de până acum!

Deși la prima vedere poate părea o rețetă complicată, să știți că procedeul în sine este simplu, iar rezulatul este pe măsură: clătite pufoase cu aromă fină de vanilie.

Dacă nu vă plaee vanilia, le puteți aromatiza și cu coajă sau cu esență de citrice (portocală sau lămâie) și le puteți servi cu miere, pudrate cu extra zahăr vanilat sau cu scorțișoară, cu sirop de arțar sau cu topping de ciocolată.

În cele ce urmează, vă prezentăm și câteva sfaturi pentru a obține cel mai pufos și gustos aluat de clătite:

  1. Este extrem de important să folosiți o tigaie non-stick, anti-aderentă și neapărat cu capac. Trebuie să vă asigurați că i se potrivește capacul oalei pe care doriți să o folosiți la prepararea clătitelor.
  2. Deoarece este necesar să separați ouăle și să bateți albușurile într-o bezea tare, vă recomandăm să folosiți un mixer. Vă puteți baza doar pe albușuri pentru a face clătitele, dar pentru și mai multă siguranță, adăugați și puțin praf de copt.
  3. Este necesar să lucrați destul de repede aluatul, astfel încât să nu iasă aerul din compoziție. Tocmai din acest motiv vă recomandăm să nu dublați cantitățile din rețetă, ci mai degrabă să repetați pașii daca vă doriți o cantitate mai mare de clătite.
  4. IMPORTANT: coaceți-le la foc moderat spre mic pentru a crește frumos și a se coace la interior.

Spor!

Pasul 1

Separați ouăle. Într-un castron, amestecați gălbenușurile, laptele și vanilia. Cerneți deasupra făina și praful de copt și omogenizați.

Pasul 2

Într-un bol încăpător, bateți albușurile, zahărul și un praf de sare, până obțineți o bezea tare, lucioasă. Adăugați amestecul de gălbenușuri. Omogenizați ușor, cu psatula, cu mișcări de sus în jos, pentru a nu scoate aerul din compoziție.

Pasul 3

Încingeți la foc moderat spre mic o tigaie (non-stick). Cu ajutorul unei pensule, ungeți-o cu ulei. Puneți câte o lingură din aluat. Vă puteți ajuta de lingura pentru înghețată.

 

Pasul 4

Așezați capacul timp de 1 minut. Ridicați-l și puneți din loc în loc puțină apă. Aburul ajută clătitele să crească frumos și le face să fie pufoase.

Peste fiecare clătita, mai adăugați câte o lingură de aluat. Puneți din nou capacul pentru aproximativ 2 minute sau până observați că apar bule pe partea superioară a clătitei. Acela este momentul în care le puteți întoarce.

Rumeniți-le încă 1/2 minute pe partea cealaltă.

Rețeta de clătite pufoase este gata! Sunt delicioase!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

tort-inimioara-de-ciocolata
Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

12