Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
În fiecare an de Sărbători, fie că vorbim de Paște sau Crăciun, încerc să caut noi și noi rețete de cozonac. Pur și simplu, în mintea mea, nu e Sărbătoare dacă nu miroase toată casă a cozonac prospăt scos din cuptor! Îmi aduc aminte cu drag cum se pregătea Buni Sia pentru Crăciun. Preferații noștri erau cozonacii cu rahat. Deși, mai degrabă era vorba despre rahat cu un strop de cozonac, pentru că știa cât de mult ne place rahatul, așa că plusa extraordinar când era vorba de „umplutură”. Încearcă și rețeta de Cozonac fără frământare cu rahat! ♥
Cozonacul spirală arată excepțional pe orice masă de sărbătoare și mai mult, poate fi oferit ca și cadou pentru cei dragi. Iese un cozonac foarte înalt, care se poate lega cu o panglică în teme de Crăciun și….gata cadoul dulce!
Dacă nu vă place crema de ciocolată și alune…deși mi-e greu să cred așa ceva…puteți umple cozonacul cu dulceața voastră preferată sau un amestec de magiun de prune și nucă măcinată. La fel de bine puteți folosi o cremă de vanilie, în care puteți amesteca stafide.
Amestecăm drojdia cu zahărul până se topește drojdia. Turnăm laptele cald deasupra, amestecăm.
Într-un bol încăpător punem făina, facem o gropiță în mijloc. Turnăm amestecul de lapte și drojdie. Amestecăm.
Punem oul și vanilia. Frământăm un aluat foarte bine legat.
Adăugăm untul moale și continuăm să frământăm până avem un aluat elastic, care nu se lipește de pereții vasului. Mutăm aluatul într-un bol curat, uns cu puțin ulei și îl lăsăm la dospit 2 ore sau până își dublează volumul.
Mutăm aluatul pe planșeta bine pudrată cu făină și îl întindem într-o foaie de 3mm grosime. Tăiem aluatul în fâșii de 5 cm lățime.
Ungem fiecare fâșie cu ciocolată. Prima fâșie de aluat o rulăm spirală și o punem în mijlocul tăvii. Continuăm să punem în jurul ei fâșii de aluat uns cu ciocolată.
Lăsăm cozonacul să dospească în tavă alte 30 minute.
Ungem cozonacul cu ou bătut și îl coacem în cuptorul încins la 180°C, timp de 40-50 minute. Dacă se rumenește la suprafață dar nu e copt la interior, acoperim tava cu folie de aluminiu și îl coacem în continuare până este gata.
Când cozonacul spirală – cozonac cu ciocolată s-a răcit la temperatura camerei, îl pudrăm cu zahăr.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!