Paste Cornetti Rigati de post

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste fără ou Post Băneasa

Ingrediente

  • 500g Cornetti Rigati Băneasa
  • 2 căței de usturoi
  • 200g busuioc proaspăt
  • 30g semințe de dovleac decorticate
  • 300ml ulei de măsline
  • 150g roșii cherry
  • 200g dovlecel
  • un praf de sare
  • două prafuri de piper
  • 50g roșii uscate în ulei
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

În timpul postului, gătirea unor preparate care să fie atât hrănitoare cât și pline de savoare, poate părea uneori o provocare. Această rețetă de paste Cornetti Rigati îți demonstrează cât de ușor poți transforma o masă de post într-un adevărat răsfăț culinar, cu ajutorul unor ingrediente simple și la îndemână, în doar 20 de minute.

Inspirat de gusturile proaspete ale bucătăriei mediteraneene, acest preparat reunește în mod armonios texturi și arome care se completează perfect: dovlecel rumenit ușor, roșii cherry dulci și suculente, usturoi aromat și un sos pesto de post, catifelat și intens.

Mâncarea de post nu trebuie să fie monotonă sau lipsită de savoare ci, dimpotrivă, este o ocazie excelentă să descoperi combinații surprinzător de gustoase, iar această rețetă este exemplul perfect!

Pasul 1

Prepară sosul pesto dând prin blender un cățel de usturoi, 100g busuioc proaspăt, semințe de dovleac decorticate și 150ml ulei de măsline.

Pasul 2

Zdrobește un cățel de usturoi și apoi toacă-l cu un cuțit. În continuare, taie roșiile cherry pe din două, la fel și dovlecelul. Taie în felii subțiri cele două bucăți în care ai împărțit dovlecelul.

Pune aceste ingrediente într-o tigaie cu 150ml de ulei de măsline și adaugă un praf de sare și un praf de piper. Gătește această compoziție timp de 5 minute.

Pasul 3

În timp ce se gătesc legumele în tigaie, pune într-o oală apa la fiert pentru paste. Când apa începe să clocotească, adaugă sare și abia apoi, pastele. Fierbe pastele timp de 8 minute.

Pune peste compoziția cu legume din tigaie 3 linguri mari din apa în care se fierb pastele.

Pasul 4

După ce pastele s-au fiert, scurge-le de apă și pune-le peste compoziția din tigaie, adaugă roșiile uscate, un praf de piper proaspăt măcinat și apoi amestecă. Apoi, adaugă sosul pesto gătit anterior și amestecă din nou.

 

Pasul 5

La final, poți adăuga 100g frunze întregi de busuioc, pe care să le amesteci în întregul preparat.

Acum, pastele Cornetti Rigati de post sunt gata de servire! Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste Băneasa
Confidențialitate

Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.