Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste Cornetti Rigati de post
În timpul postului, gătirea unor preparate care să fie atât hrănitoare cât și pline de savoare, poate părea uneori o provocare. Această rețetă de paste Cornetti Rigati îți demonstrează cât de ușor poți transforma o masă de post într-un adevărat răsfăț culinar, cu ajutorul unor ingrediente simple și la îndemână, în doar 20 de minute.
Inspirat de gusturile proaspete ale bucătăriei mediteraneene, acest preparat reunește în mod armonios texturi și arome care se completează perfect: dovlecel rumenit ușor, roșii cherry dulci și suculente, usturoi aromat și un sos pesto de post, catifelat și intens.
Mâncarea de post nu trebuie să fie monotonă sau lipsită de savoare ci, dimpotrivă, este o ocazie excelentă să descoperi combinații surprinzător de gustoase, iar această rețetă este exemplul perfect!
Prepară sosul pesto dând prin blender un cățel de usturoi, 100g busuioc proaspăt, semințe de dovleac decorticate și 150ml ulei de măsline.
Zdrobește un cățel de usturoi și apoi toacă-l cu un cuțit. În continuare, taie roșiile cherry pe din două, la fel și dovlecelul. Taie în felii subțiri cele două bucăți în care ai împărțit dovlecelul.
Pune aceste ingrediente într-o tigaie cu 150ml de ulei de măsline și adaugă un praf de sare și un praf de piper. Gătește această compoziție timp de 5 minute.
În timp ce se gătesc legumele în tigaie, pune într-o oală apa la fiert pentru paste. Când apa începe să clocotească, adaugă sare și abia apoi, pastele. Fierbe pastele timp de 8 minute.
Pune peste compoziția cu legume din tigaie 3 linguri mari din apa în care se fierb pastele.
După ce pastele s-au fiert, scurge-le de apă și pune-le peste compoziția din tigaie, adaugă roșiile uscate, un praf de piper proaspăt măcinat și apoi amestecă. Apoi, adaugă sosul pesto gătit anterior și amestecă din nou.
La final, poți adăuga 100g frunze întregi de busuioc, pe care să le amesteci în întregul preparat.
Acum, pastele Cornetti Rigati de post sunt gata de servire! Poftă bună!