Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
De curând ne-am întors din Venezia și am rămas cu o imagine care o să mă “bântuie” mereu: vitrinele PLINE ochi cu focaccia. Toate tipurile de focaccia, cu măsline, cu ierburi, cu roșii uscate, cu pesto. Dar, de deaprtea cea mai apetisantă focaccia din vitrină era FOCACCIA UMPLUTĂ. Nu puteam să nu o încerc acasă, așa că pregătim împreună FOCACCIA UMPLUTĂ sau FOCACCIA LA TIGAIE!
Focaccia umplută de azi este mai deosebită față de o rețetă clasică de focaccia!
Nu este un aluat dospit, ci un aluat cu praf de copt, pe care îl pregătim foarte rapid.
Nu coacem focaccia umplută la cuptor, ci în tigaie! Da da, în tigaie! Este gata în maxim 15 minute și este ATÂT de bună!
Pentru aluat folosim făina Delizia pentru pizza, o făină 550, ideală pentru astfel de preparate!
Poți folosi și alte tipuri de umplutură: mai multe tipuri de brânză, mai multe tipuri de mezeluri, legume etc.
Nu ai încercat până acum făina Delizia? Acum e momentul!
Făina Delizia este prezentă în magazine într-o gamă foarte largă, astfel încât fiecare preparat va ieși perfect, de fiecare dată, pentru că folosim făina perfectă pentru el!
Punem în bolul mixerului făina, sarea, zahărul, praful de copt. Amestecăm. Adăugăm uleiul, laptele, apă. Frământăm până avem un aluat omogen, care se dezlipește ușor de pe pereții vasului.
Îl mai frământăm puțîn pe planșeta pudrată ușor cu făină și îl împărțim în 2 părți, una puțin mai mare decât cealaltă. Întindem două cercuri de aluat.
Punem foaia mai mare de aluat în tigaia unsă cu puțină ulei (22-24cm diametru), astfel încât să avem o margine de 1 cm care urcă pe peretele tigăii.
Punem umplutura: spanacul tras la tigaie cu o linguriță de ulei de măsline, ceapă și usturoiul, apoi cubulețe de brânză și feliile de prosciutto.
Așezăm deasupra a doua foaie de aluat și le sigilăm foarte bine cu mâna. Înțepam aluatul din loc în loc cu furculița.
Ungem cu puțin ulei de măsline, punem capacul tigăii. Coacem focaccia în tigaie 7-8 minute pe fiecare parte, la foc domol. Pentru a întoarce focaccia, o răsturnăm pe o farfurie, apoi o punem din nou în tigaie. Ungem și această parte cu puțin ulei de măsline și lăsăm la foc moale 6-7 minute.