Focaccia umplută – Focaccia la tigaie

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Făină de grâu All season Delizia

Ingrediente

  • 250g făină Delizia 550 pentru pizza
  • o linguriță praf de copt
  • o linguriță zahăr
  • o linguriță sare
  • 50ml lapte
  • 100ml apă
  • 20ml ulei de măsline (o lingură și jumătate)
  • 100g spanac proaspăt
  • o ceapă albă mică (1/2 dintr-o ceapă medie)
  • 2 căței usturoi
  • sare și piper
  • 50g cubulețe de cașcaval
  • 50g prosciutto
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

De curând ne-am întors din Venezia și am rămas cu o imagine care o să mă “bântuie” mereu: vitrinele PLINE ochi cu focaccia. Toate tipurile de focaccia, cu măsline, cu ierburi, cu roșii uscate, cu pesto. Dar, de deaprtea cea mai apetisantă focaccia din vitrină era FOCACCIA UMPLUTĂ. Nu puteam să nu o încerc acasă, așa că pregătim împreună FOCACCIA UMPLUTĂ sau FOCACCIA LA TIGAIE!

Focaccia umplută de azi este mai deosebită față de o rețetă clasică de focaccia!
Nu este un aluat dospit, ci un aluat cu praf de copt, pe care îl pregătim foarte rapid.
Nu coacem focaccia umplută la cuptor, ci în tigaie! Da da, în tigaie! Este gata în maxim 15 minute și este ATÂT de bună!

Pentru aluat folosim făina Delizia pentru pizza, o făină 550, ideală pentru astfel de preparate!
Poți folosi și alte tipuri de umplutură: mai multe tipuri de brânză, mai multe tipuri de mezeluri, legume etc.

Nu ai încercat până acum făina Delizia? Acum e momentul!
Făina Delizia este prezentă în magazine într-o gamă foarte largă, astfel încât fiecare preparat va ieși perfect, de fiecare dată, pentru că folosim făina perfectă pentru el!

Pasul 1

Punem în bolul mixerului făina, sarea, zahărul, praful de copt. Amestecăm. Adăugăm uleiul, laptele, apă. Frământăm până avem un aluat omogen, care se dezlipește ușor de pe pereții vasului.

Îl mai frământăm puțîn pe planșeta pudrată ușor cu făină și îl împărțim în 2 părți, una puțin mai mare decât cealaltă. Întindem două cercuri de aluat.

Pasul 2

Punem foaia mai mare de aluat în tigaia unsă cu puțină ulei (22-24cm diametru), astfel încât să avem o margine de 1 cm care urcă pe peretele tigăii.

Pasul 3

Punem umplutura: spanacul tras la tigaie cu o linguriță de ulei de măsline, ceapă și usturoiul, apoi cubulețe de brânză și feliile de prosciutto.
Așezăm deasupra a doua foaie de aluat și le sigilăm foarte bine cu mâna. Înțepam aluatul din loc în loc cu furculița.

Pasul 4

Ungem cu puțin ulei de măsline, punem capacul tigăii. Coacem focaccia în tigaie 7-8 minute pe fiecare parte, la foc domol. Pentru a întoarce focaccia, o răsturnăm pe o farfurie, apoi o punem din nou în tigaie. Ungem și această parte cu puțin ulei de măsline și lăsăm la foc moale 6-7 minute.

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

cozonac-de-post-cu-crema-de-ciocolata-cu-rom-a
Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

8