Fusilli cu pesto alla Siciliana

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

2

Paste din grâu dur Vară Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 250g fusilli din grâu dur Antonio di Vaio
  • 4-5 buc sau 500g roșii
  • 60g semințe de pin
  • 100ml ulei de măsline
  • 1 cățel usturoi
  • 3-4 crenguțe de busuioc
  • 100g parmezan ras fin
  • 150g ricotta
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Dacă te-ai plictisit de clasicul pesto de busuioc și vrei să schimbi culoarea și gustul, rețeta aceasta este ceea ce cauți. Fusilli cu pesto alla siciliana este una din cele mai rapide și mai gustoase rețete de paste. Am folosit paste din grâu dur Antonio di Vaio, cu un conținut ridicat de proteine ce aduc organismului un aport important de fibre și substanțe nutritive.

Rețeta din bucătăria italiană merge de minune cu aceste paste. Asocierea pastelor cu sosuri poate părea simplă, dar este important să ai în vedere că fusilli merg extraordinar de bine cu sosuri cremoase de roșii sau alte legume. Antonio di Vaio este deja un brand apreciat în țara noastră, iar eu am pregătit de-a lungul timpului mai multe rețete.

Cât e vara de lungă, poți să faci aceste paste cu sos cremos din roșii proaspete și dulci. Te vei bucura de o cină rapidă și foarte gustoasă. Pentru ca rețeta să iasă gustoasă, trebuie să fierbi pastele conform intrucțiunilor de pe pachet. Dacă le fierbi prea mult, se vor înmuia și nu vor mai avea gustul pe care îl cauți.

Dacă nu ai semințe de pin, poți să folosești migdale decojite. Sosul se mai numește și pesto Trapanese pentru că rețeta a luat naștere în portul Trapani.

Sicilienii au modificat rețeta sosului pesto alla genovese introducând ingrediente de pe pământul sicilian: roșii cherry, migdale și ricotta din lapte de vacă.

Atât de simplu și atât de bun!

Pasul 1

Pentru început, am pus apa la fiert. Le-am lașat să fiarbă timp de 8 minute din momentul în care apa a început să fiarbă.

Pasul 2

Am prăjit semințele de pin timp de câteva minute (1-2 minute) într-o tigaie fără să folosesc ulei, apoi le-am pus pe farfurie. Am tăiat roșiile în jumătate și am eliminat semințele și sucul acestora. Am tăiat roșiile încă o dată pentru ca să intre în mixer.

Le-am pus în vasul mixerului, am adăugat frunzele de busuioc, semințele de pin, piper proaspăt măcinat, sare, ulei de măsline, ricotta, parmezan ras și un cățel de usturoi. Am mixat până când am obținut o cremă fină și omogenă.

Pasul 3

Între timp, s-au fiert paștele. Le-am scurs și am păstrat 100 ml din apa în care au fiert. Am pus pesto alla siciliana peste paste și am amestecat. Nu am avut nevoie de lichidul păstrat, dar acest lucru depinde de cât lichid lasă roșiile. Le-am împărțit în farfurii și am mai presărat puțin parmezan. Tare bune sunt fusilli cu pesto alla siciliana! Vei fi plăcut surprins de rezultatul delicios obținut cu câteva ingrediente simple.

Fusilli cu pesto alla siciliana pot fi mâncate și a doua zi, daca iți rămân, dar adaugi lichidul păstrat când încălzești paștele. Abia aștept să îmi spui cât de mult ți-au plăcut!

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...