Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru aluat:
Pentru cremă:
Pentru glazură:
Aceste fursecuri rafinate, cu textură fragedă și strat generos de cremă de ciocolată, sunt ideale pentru momentele în care vrei să transformi orice zi într-o ocazie specială. Inspirate din tradiția deserturilor austriece, ișlerele sunt un echilibru perfect între dulceața ciocolatei și finețea aluatului.
Fie că le servești la o sărbătoare, alături de prieteni, sau le savurezi în tihnă, sunt desertul care te cucerește de la prima îmbucătură! Perfecte pentru a aduce un strop de eleganță oricărei mese. ✨
1. Pregătirea aluatului:
Într-un bol, mixați untul, zahărul pudră, zahărul vanilat și nuca măcinată până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați treptat făina, mixând la viteză mică până se încorporează complet.
Scoateți aluatul pe suprafața de lucru, modelați-l, înveliți-l în folie alimentară și lăsați-l la rece timp de 2 ore.
2. Pregătirea cremei:
Într-un bol, bateți ouăle împreună cu un praf de sare, zahărul, zahărul vanilat, laptele, esența de rom și cacao. Amestecați până la omogenizare. Transferați compoziția într-un bol rezistent la căldură și gătiți-o pe bain-marie, amestecând constant, până când crema se îngroașă și capătă o culoare intensă.
Luați crema de pe foc și adăugați untul rece, cub cu cub, amestecând energic până ce acesta se topește și se încorporează complet. Lăsăți crema să se răcească complet, apoi mixați-o cu un mixer de mână pentru a deveni fină și aerată.
3. Formarea și coacerea biscuiților:
Scoateți aluatul de la frigider și împărțiți-l în două părți. Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți fiecare parte a aluatului între două foi de hârtie de copt până obțineți grosimea dorită.
Decupați cercuri cu ajutorul unui pahar sau al unei forme de biscuiți. Așezați cercurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 210°C, timp de 10-11 minute. Lăsăți-le să se răcească complet.
4. Asamblarea işlerelor:
Transferați crema răcită într-un poș. Aplicați cremă pe jumătate din biscuiți, apoi acoperiți cu ceilalți, formând sandvișuri. Topiți ciocolata amăruie împreună cu uleiul de floarea-soarelui la bain-marie, amestecând până la omogenizare.
Introduceți partea superioară a fiecărui işler în glazura de ciocolată, apoi presărați nucă mărunțită deasupra.
Serviți-le după ce s-a întărit glazura.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!