Ișlere cu cremă de ciocolată

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Pentru aluat:

Pentru cremă:

  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 200g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100ml lapte
  • 100g cacao
  • 1 esență de rom
  • 200g unt rece, tăiat cuburi

Pentru glazură:

  • 300g ciocolată amăruie
  • 5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • Nucă mărunțită, pentru decor
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Aceste fursecuri rafinate, cu textură fragedă și strat generos de cremă de ciocolată, sunt ideale pentru momentele în care vrei să transformi orice zi într-o ocazie specială. Inspirate din tradiția deserturilor austriece, ișlerele sunt un echilibru perfect între dulceața ciocolatei și finețea aluatului.

Fie că le servești la o sărbătoare, alături de prieteni, sau le savurezi în tihnă, sunt desertul care te cucerește de la prima îmbucătură! Perfecte pentru a aduce un strop de eleganță oricărei mese. ✨

Pasul 1

1. Pregătirea aluatului:

Într-un bol, mixați untul, zahărul pudră, zahărul vanilat și nuca măcinată până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați treptat făina, mixând la viteză mică până se încorporează complet.

Scoateți aluatul pe suprafața de lucru, modelați-l, înveliți-l în folie alimentară și lăsați-l la rece timp de 2 ore.

Pasul 2

2. Pregătirea cremei:

Într-un bol, bateți ouăle împreună cu un praf de sare, zahărul, zahărul vanilat, laptele, esența de rom și cacao. Amestecați până la omogenizare. Transferați compoziția într-un bol rezistent la căldură și gătiți-o pe bain-marie, amestecând constant, până când crema se îngroașă și capătă o culoare intensă.

Luați crema de pe foc și adăugați untul rece, cub cu cub, amestecând energic până ce acesta se topește și se încorporează complet. Lăsăți crema să se răcească complet, apoi mixați-o cu un mixer de mână pentru a deveni fină și aerată.

Pasul 3

3. Formarea și coacerea biscuiților:

Scoateți aluatul de la frigider și împărțiți-l în două părți. Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți fiecare parte a aluatului între două foi de hârtie de copt până obțineți grosimea dorită.

Decupați cercuri cu ajutorul unui pahar sau al unei forme de biscuiți. Așezați cercurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 210°C, timp de 10-11 minute. Lăsăți-le să se răcească complet.

Pasul 4

4. Asamblarea işlerelor:

Transferați crema răcită într-un poș. Aplicați cremă pe jumătate din biscuiți, apoi acoperiți cu ceilalți, formând sandvișuri. Topiți ciocolata amăruie împreună cu uleiul de floarea-soarelui la bain-marie, amestecând până la omogenizare.

Introduceți partea superioară a fiecărui işler în glazura de ciocolată, apoi presărați nucă mărunțită deasupra.

Serviți-le după ce s-a întărit glazura.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

180 min.

Porții

16