Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru crema de ciocolată cu rom:
Pentru topping:
Pufos, bine crescut și rumenit, cozonacul pregătit în casă este fără îndoială cel mai bun. Dar, poate te întrebi dacă rețeta de cozonac de post este la fel de delicioasă. Noi îți arătăm că se poate să faci un cozonac de post absolut delicios, chiar dacă nu folosești lapte, ouă și unt. Care este secretul?
Rețeta de cozonac de post pe care ți-o propunem are o umplutură absolut delicioasă, care o să te convingă că nu este greu deloc să prepari un desert gustos fără să folosești ingredientele clasice. Ciocolata cu rom este secretul acestei rețete de cozonac de post pe care cu siguranță o vei salva în lista de preparate preferate odată ce o vei încerca.
VEDETA REȚETEI
Pentru a obține un cozonac pufos, este esențial ca uleiul și laptele de soia să fie călduțe spre calde, iar apă minerală să fie la temperatura camerei. Punem drojdia cu o lingură de zahăr, făină și lapte de soia la dospit într-o cană.
Când compoziția se umflă atât de tare încât stă să iasă din cană o punem peste făina amestecată cu zahărul și zahăr vanilat cu rom, amestecăm, apoi adăugăm laptele și apa și începem să frământăm.
Adaugă coaja de portocale confiată, un praf de sare și uleiul. Frământă în continuare foarte bine aluatul, până devine neted și nu se lipește de mâini, apoi îl lăsăm în loc cald să crească până își dublează volumul.
Presară puțină făină pe masa de lucru și pe aluat, apoi îl întindem.
Acum pregătim crema cu care vom umple cozonacul de post, pentru că trebuie să o întindem imediat cum o luăm de pe aragaz.
Așadar, pune la fiert 50 ml lapte cu zahăr, apoi dizolvă amidonul și praful de cacao în restul de lapte de soia. Pune-le pe toate în laptele cald, apoi adaugă ciocolată neagră topită la microunde cu 1 lingură de apă, după care amestecă totul până la omogenizare și fierbe la foc foarte mic până începe să se îngroașe – în acest timp amestecă în continuu.
După ce ai luat crema de pe foc, adaugă esența de rom, amestecă bine, apoi întinde crema peste aluat.
Rulează foaia de cozonac de post, strângând capetele, apoi pune-l în tavă.
Coace cozonacul în cuptorul preîncălzit la 180°C în jur de 60 de minute, având grijă să îl ții acoperit primele 30 minute. Când trece testul cu scobitoarea, scoate cozonacul de post și lasă-l să se răcească pe un grătar.
Pentru topping putem folosi miere de albine și zahăr.
Spor la pregătit acest delicios cozonac de post cu cremă de ciocolată și rom!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!