Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru crema de ciocolată cu rom:
Pentru topping:
Un cozonac de post pufos, aromat, cu o umplutură absolut delicioasă, o să vă convingă că nu este greu să realizăm dulcegării delicioase fără lapte, ouă și unt.
Pentru ca să obținem un cozonac pufos, este esențial că uleiul și laptele de soia să fie călduțe spre calde, iar apă minerală să fie la temperatura camerei.
Punem drojdia cu o lingură de zahăr, făină și lapte de soia la dospit într-o cană.
Când acesta stă să iasă din cană o punem peste făina amestecată cu zahăr și zahăr vanilat cu rom, amestecăm, apoi adăugăm laptele și apa și începem să frământăm.
La final, adăugăm coaja de portocale confiată, un praf de sare și uleiul. Frământăm foarte bine aluatul, până devine neted și nu se lipește de mâini, apoi îl lăsăm în loc cald să crească până își dublează volumul.
Presăram puțină făină pe masă de lucru și pe aluat, apoi îl întindem.
Pregătim crema abia acum, pentru că trebuie să o întindem imediat cum o luăm de pe aragaz.
Punem la fiert 50 ml lapte cu zahăr, apoi dizolvăm amidonul și praful de cacao în restul de lapte de soia, le punem în laptele cald, adăugăm și ciocolată neagră topită la microunde cu 1 lingură de apă, amestecăm totul până la omogenizare și fierbem la foc foarte mic până începe să se îngroașe – în acest timp amestecăm continuu.
Când luăm crema de pe foc, adăugăm esență de rom, amestecăm, apoi o întindem peste aluat.
Rulăm aluatul, strângând capetele, apoi îl punem în tavă (eu l-am și răsucit de câteva ori).
Coacem cozonacul în cuptorul preîncălzit la 180°C în jur de 60 de minute, având grijă să îl ținem acoperit primele 30 minute. Când trece testul cu scobitoarea îl scoatem și îl lăsăm să se răcească pe un grătar.
Pentru topping putem folosi miere de albine și zahăr.
Vă doresc spor la pregătit cozonac de post cu cremă de ciocolată și rom!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!