Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
(Forma cu diametrul de 20 cm)
Pentru umplutură:
Pentru decor:
Se apropie sărbătorile și m-am gândit să vă aduc o rețetă nouă: cozonac cruffin cu fistic, ciocolată și portocale. Este spectaculos ca prezentare, delicios, perfect pentru a deveni una din rețele preferate.
Umplutura de fistic, coaja de portocală confiată și ciocolata sunt senzaționale! Chiar dacă pare mai îndesat, se rupe în fășii și este pufos. Pentru cele mai bune rezultate am folosit făina pentru cozonac de la Băneasa. Cozonacii ies exact așa cum îmi doresc de fiecare dată! Iar acest cozonac cruffin cu fistic, ciocolată și portocale este mai mult decât perfect din punct de vedere gust și textură.
Dacă ești începător în ale gătitului sau ți-e teamă că nu o să îți iasă cozonacul, îți las câteva sfaturi utile:
1. Folosește ingrediente de calitate: făină, drojdie și unt cu minim 80% grăsime.
2. Toate ingredientele vor sta la temperatura camerei minim 1h înainte de a le prelucra.
3. Făina trebuie cernută.
4. Lași aluatul să dospească până își dublează volumul.
5. Nu deschizi ușa cuptorului în primele 20 minute. Cruffin este un hibrid între brioșă și croissant și poate fi umplut cu diverse creme. Primul cruffin (scris uneori croffin) a fost creat de Kate Reid în Melbourne, Australia. Cozonacul cruffin este mai degrabă asemănător cu panetone italian sau kulich rusesc, ambele variante fiind coapte în forme rotunde înalte.
Umplutura am ales-o în așa fel încât să am culori, texturi și gusturi diferite. Rețeta mea de cozonac cruffin cu fistic, ciocolată și portocale îmbină cu succes metodele tradiționale cu cele moderne.
VEDETA REȚETEI
Pentru început am cernut făina într-un bol mare. Am pus drojdia cu 10g zahăr și 30ml lapte călduț și am amestecat până când aceasta s-a lichefiat. Am lașat-o să dospească în jur de 10 minute. Am pus drojdia peste făină, apoi am adăugat pe rând restul ingredientelor: zahăr, gălbenușuri, untul topit și răcit, lapte ușor călduț, zahăr vanilat bourbon, esență de portocale și coajă rasă de lămâie.
Am amestecat la început cu o spatulă, am adăugat sare, apoi am frământat cu mâna pe masa unsă cu ulei. Am trântit aluatul de câteva ori de masă pentru a activa mai bine rețeaua de gluten. Când a devenit neted și elastic, l-am pus într-un bol, l-am acoperit și l-am lașat să crească până și-a dublat volumul.
În acest timp, am pregătit umplutura. Am tocat fisticul în bucăți mai mari. Am tăiat coaja de portocală confiată în cuburi mici. Poți folosi și coaja de portocală din dulceață.
După ce aluatul a crescut, l-am intins intr-un dreptunghi de 35*45 cm. Am întins 60g unt foarte moale, cât mai uniform și mai subțire. Am presarat puțină pudră de scorțișoară, fisticul tocat, cuburi mici de ciocolată și coajă de portocală. Am rulat, dar nu foarte strâns, apoi am strâns puțin ruloul. L-am tăiat pe lungime, dar nu până la capăt.
Am început să rulez una din jumătăți. Când am ajuns la capăt, am venit cu a doua jumătate peste partea rulată și am procedat la fel, având grijă ca secțiunea cu umplutură să rămână în exterior. Am pus aluatul pentru cozonac cruffin într-o formă cu diametrul de 20 cm. Dacă folosiți o formă mai mică, va crește mai înalt.
L-am lăsat 30 minute să dospească, apoi l-am copt în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 60 minute. În funcție de puterea cuptorului, poate fi gata mai repede.
Cand a fost copt, l-am lasat să se raceascp pe un gratar. L-am uns cu siropul în care păstrez portocala confiată și am presărat zahăr granulat pentru decor.
Pot spune că acest cozonac cruffin cu fistic, ciocolată și portocale este deosebit, extrem de gustos, cu umplutură savuroasă. Dacă vreți o rețetă nouă, specială, este momentul să încercați acest cozonac!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!