Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
(Forma cu diametrul de 20 cm)
Pentru umplutură:
Pentru decor:
Ne bucurăm întotdeauna când ne iese o rețetă nouă și savuroasă. Așa că, de această dată îți prezentăm un cozonac cruffin cu fistic, ciocolată și portocale, absolut spectaculos ca prezentare, delicios, perfect pentru a deveni una din rețetele preferate.
Umplutura de fistic, coaja de portocală confiată și ciocolata dau o aromă și o textură senzațională. Chiar dacă pare mai compact, acest cozonac cruffin este foarte pufos și se rupe în fâșii.
Cozonacii îți vor ieși minunat de fiecare dată, dacă vei folosi bineînțeles făina pentru cozonac de la Băneasa. Pentru această rețetă de cozonac cruffin ai nevoie de o tavă cu formă rotundă și diametrul de 20 cm.
VEDETA REȚETEI
Pentru început, cerne făina într-un bol mare. Pune drojdia cu 10g zahăr și 30ml lapte călduț și amestecă până când aceasta s-a lichefiat. Las-o să dospească în jur de 10 minute, după care pune drojdia peste făină, apoi adaugă pe rând restul ingredientelor: zahăr, gălbenușuri, untul topit și răcit, lapte ușor călduț, zahăr vanilat bourbon, esență de portocale și coajă rasă de lămâie.
Amestecă la început cu o spatulă, adaugă sare, apoi frământă cu mâna pe masa unsă cu ulei. Trântește aluatul de câteva ori de masă pentru a activa mai bine rețeaua de gluten. Când a devenit neted și elastic, pune aluatul de cozonac cruffin într-un bol, acoperă-l și lasă-l să crească până își dublează volumul.
Între timp, pregătește umplutura pentru cozonacul cruffin. Toacă fisticul în bucăți mai mari, apoi taie coaja de portocală confiată în cuburi mici. Poți folosi și coaja de portocală din dulceață.
După ce aluatul a crescut, întinde-l într-un dreptunghi de 35/45 cm. Deasupra, întinde 60g unt foarte moale, cât mai uniform și mai subțire. Apoi, presară puțină pudră de scorțișoară, fisticul tocat, cuburi mici de ciocolată și coajă de portocală. Rulează, dar nu foarte strâns, după care strânge puțin ruloul și taie-l pe lungime, dar nu până la capăt.
Începe să rulezi una din jumătăți. Când ajungi la capăt, vino cu a doua jumătate peste partea rulată și procedează la fel, având grijă ca secțiunea cu umplutură să rămână în exterior. Pune aluatul pentru cozonac cruffin într-o formă cu diametrul de 20 cm. Dacă folosești o formă mai mică, va crește mai înalt.
Lasă cozonacul cruffin să dospească timp de 30 minute, apoi introdu-l în cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă-l timp de aproximativ 60 minute. În funcție de puterea cuptorului, poate fi gata mai repede.
Cand cozonacul cruffin s-a copt, lasă-l să se răcească pe un gratar. Unge-l cu siropul în care a stat portocala confiată și presară zahăr granulat pentru un aspect deosebit.
Acest cozonac cruffin cu fistic, ciocolată și portocale este deosebit, extrem de gustos și are o umplutură savuroasă. Dacă vrei o rețetă nouă, inedită, este momentul să încerci acest cozonac!
Dacă ești începător în ale gătitului sau ți-e teamă că nu o să îți iasă cozonacul, îți las câteva sfaturi utile:
Cozonacul cruffin este un hibrid între brioșă și croissant și poate fi umplut cu diverse creme. Primul cruffin (scris uneori croffin) a fost creat de Kate Reid în Melbourne, Australia. Cozonacul cruffin este mai degrabă asemănător cu panettone italian sau kulich rusesc, ambele variante fiind coapte în forme rotunde înalte.
Rețeta de cozonac cruffin cu fistic, ciocolată și portocale îmbină cu succes metodele tradiționale cu cele moderne.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!