Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Grisine intregrale cu semințe, cu făînă neagră, ulei de măsline, semințe de în, susan și floarea soarelui. Sunt o gustare delicioasă și sănătoasă, pot fi servite pe un platou cu brânzeturi și fructe, sau alături de un bol de supă crema, sau o salată.
Mereu am avut o slăbiciune pentru grisine sau biscuitei sărați, însă de multe ori m-am ferit să le cumpăr din magazine pentru că uneori conțîn ingrediente nu tocmai ok. Așa că prefert să îmi pregătesc eu în casă o varianta mai sănătoasă.
Grisinele mele de astăzi au ingrediente puține dar de calitate. Sunt vegane, deci pot fi și o gustare de post. Pentru aceste grisine am folosit făină de grâu neagră de la Băneasa și mi-a plăcut tare mult cum au ieșit! Crocante, gustoase și tare drăguțe că aspect!
VEDETA REȚETEI
Pregătiți aluatul: într-un castron puneți făînă neagră, faceți o gropiță în mijlocul ei cu ajutorul unei linguri de lemn. În gropiță formată turnați drojdia uscată, zahărul, apă și uleiul de măsline. Începeți și amestecați ușor până ce începe să se formeze puțîn aluatul. Adăugați sarea și amestecați din nou, după care începeți să framantati. Dacă aluatul este prea uscat și nu se adună, mai adăugați 1-2 linguri de apă. Dacă aluatul este prea moale, mai adăugați 1-2 linguri de făină.
Framantati un aluat neted care nu se mai lipește de mâini. Așezați aluatul în vasul în care ați frământat, acoperiți vasul și lăsăți-l la crescut pentru 2 ore.
Pregătiți grisinele: încingeți cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateți aluatul din bol și așezați-l pe masă. Scoateți aerul din el cu podul palmei și cu ajutorul unui sucitor întindeți o foaie de aluat cu grosimea de 0,5 cm.
Cu ajutorul unui cuțit sau a unei role de pizza tăiați fâșii lungi de 14-16 cm. Stropiți cu puțină apă fasiile de aluat , acest lucru va ajută semințele să se lipească de aluat și să reziste la copt. Dacă fasiile de aluat sunt prea lungi, le puteți tăia pe jumătate. Pe o tavă întinsă sau pe o farfurie presărați amestecul de semințe.
Treceți fiecare fâșie de aluat prin amestecul de semințe astfel încât să fie acoperită cu semințe pe toate părțile. Așezați-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Dați tavă la cuptorul încins pentru 15-20 de minute până ce grisinele sunt rumene la culoare.
Scoateți-le pe un platou și lăsăți-le să se răcească complet.
Sunt absolut delicioase!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!