Grisine integrale cu semințe

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

70 min.

Porții

15

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 250 g făină neagră Băneasa
  • 5 g drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 100 ml apă caldă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță sare
  • 100 g amestec semințe (în, floarea soarelui, susan alb)

Mod de preparare

Grisine intregrale cu semințe, cu făînă neagră, ulei de măsline, semințe de în, susan și floarea soarelui. Sunt o gustare delicioasă și sănătoasă, pot fi servite pe un platou cu brânzeturi și fructe, sau alături de un bol de supă crema, sau o salată.

Mereu am avut o slăbiciune pentru grisine sau biscuitei sărați, însă de multe ori m-am ferit să le cumpăr din magazine pentru că uneori conțîn ingrediente nu tocmai ok. Așa că prefert să îmi pregătesc eu în casă o varianta mai sănătoasă.

Grisinele mele de astăzi au ingrediente puține dar de calitate. Sunt vegane, deci pot fi și o gustare de post. Pentru aceste grisine am folosit făină de grâu neagră de la Băneasa și mi-a plăcut tare mult cum au ieșit! Crocante, gustoase și tare drăguțe că aspect!

Pasul 1

Pregătiți aluatul: într-un castron puneți făînă neagră, faceți o gropiță în mijlocul ei cu ajutorul unei linguri de lemn. În gropiță formată turnați drojdia uscată, zahărul, apă și uleiul de măsline. Începeți și amestecați ușor până ce începe să se formeze puțîn aluatul. Adăugați sarea și amestecați din nou, după care începeți să framantati. Dacă aluatul este prea uscat și nu se adună, mai adăugați 1-2 linguri de apă. Dacă aluatul este prea moale, mai adăugați 1-2 linguri de făină.

Pasul 2

Framantati un aluat neted care nu se mai lipește de mâini. Așezați aluatul în vasul în care ați frământat, acoperiți vasul și lăsăți-l la crescut pentru 2 ore.

Pasul 3

Pregătiți grisinele: încingeți cuptorul la 180 grade Celsius. Scoateți aluatul din bol și așezați-l pe masă. Scoateți aerul din el cu podul palmei și cu ajutorul unui sucitor întindeți o foaie de aluat cu grosimea de 0,5 cm.

Pasul 4

Cu ajutorul unui cuțit sau a unei role de pizza tăiați fâșii lungi de 14-16 cm. Stropiți cu puțină apă fasiile de aluat , acest lucru va ajută semințele să se lipească de aluat și să reziste la copt. Dacă fasiile de aluat sunt prea lungi, le puteți tăia pe jumătate. Pe o tavă întinsă sau pe o farfurie presărați amestecul de semințe.

Pasul 5

Treceți fiecare fâșie de aluat prin amestecul de semințe astfel încât să fie acoperită cu semințe pe toate părțile. Așezați-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Pasul 6

Dați tavă la cuptorul încins pentru 15-20 de minute până ce grisinele sunt rumene la culoare.

Scoateți-le pe un platou și lăsăți-le să se răcească complet.

Sunt absolut delicioase!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

prajitura-cu-prune-4
Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Rețetă

Gata în

150 min.

Porții

10