Farfalle cu creveți și sos de piper

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

2

Paste făinoase cu ouă Vară Băneasa

Ingrediente

  • 200g farfalle cu ou Băneasa
  • 70g mazăre congelată
  • 2 lingurițe capere
  • 1 ceapă medie sare
  • 4 linguri ulei
  • 200g creveți

Pentru sos:

  • 30ml ulei măsline
  • 15ml oțet
  • 2 lingurițe piper divers colorat
  • 1 lingură vârfuită smântână groasă

Mod de preparare

 

Vă aducem în atenție o rețetă deosebită pentru paste delicioase!

Se pregătește ușor, iar rezultatul este senzațional!

Pasul 1

Pentru a pregăti această rețetă, ne pregătim toate ingredientele la îndemână, astfel încât toate etapele să meargă cursiv și rapid.

Preparăm sosul amestecând pentru început uleiul cu oțet și piper.

Pasul 2

Le punem într-un blender și pasăm. Adăugăm smântână și continuăm să pasăm până reușim să spargem boabele de piper.

Călim ceapă tocată mărunt în 2 linguri ulei, până devine sticloasă, apoi adăugăm mazărea și caperele și continuăm să călim 2 minute.

Luăm de pe foc și călim creveții în ulei încins timp de 1 minut pe fiecare parte.

Pasul 3

Punem și pastele la fiert în apă cu sare conform timpului de pe ambalaj, apoi le scurgem.

Le amestecăm într-un castron cu creveții, ceapa cu mazărea și caperele, apoi turnăm sosul de piper și amestecăm.

Servim imediat.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

DSC_0417
Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

2