Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Fidea în stil indian, prăjită cu ghee, cu sirop aromat de zahăr, cardamon șofran, turmeric și nuci caju. Un desert foarte aromat, însă foarte gustos!
Nu pot să vă descriu cât de mult mi place acest desert de inspirație Indiană! Aroma de cardamom și șofran mă transpune direct în India!
Deși majoritatea deserturilor indiene sunt foarte dulci, această fidea este printre puținele care nu necesită prea mult zahăr. Se prepară rapid, este delicioasă și se poate consuma atât caldă, cât și rece. Eu una, însă, o prefer caldă, căci atunci aromele sunt mai puternice.
Pentru că în India la acest desert se folosește un tip special de fidea care la noi nu se găsește, am optat pentru fideaua cu 8 ouă de la Băneasa. A ieșit tare bună! Fideaua s-a comportat tare bine și la prăjit și apoi și la fiert. Data viitoare cu siguranță voi mai face!
Pentru acest desert, în mod tradițional se folosește ghee-unt clarifiat. Îl puteți prepara acasă sau îl puteți cumpăra din magazinele online. Dacă nu găsiți ghee sau nu aveți la îndemână, puteți prăji fideaua în puțin unt sau ulei. Însă, cu unt sau cu ghee are gust mult mai bun.
VEDETA REȚETEI
Într-o tigaie, încingeți o linguriță de ghee. Adăugați caju și stafidele și căliți la foc mic până ce caju este ușor prăjit, iar stafidele se umflă puțin. Scoateți pe o farfurie și lăsați deoparte.
Așezați din nou tigaia pe foc, încingeți și cealaltă linguriță de ghee. Adăugați fideaua și prăjiți la foc mic până ce fideaua devine aurie.
Turnați apa și sarea peste fidea și amestecați încet. Lăsăți sa fiarbă până ce fideaua este fiartă, iar apă s-a evarporat. Adăugați zahărul și gătiți din nou pe foc mic până ce zahărul s-a topit complet.
Puneți firele de șofran în puțină apă fierbinte. Desfaceți păstăile de cardamom și scoateți semințele. Într-un mojar, pasați bine semințele, până obțineți o pudra fină.
Peste fidea adăugați pudra de cardamom, turmericul și sofranul hidratat. Amestecați totul bine. La final adăugați caju și stafidele. Amestecă pentru ultima dată, așezați în boluri individuale.
Pe deasupra presărați fistic tocat și pestale de trandafiri. Serviți cald.
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!