Fidea în stil indian

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 100 g fidea Băneasa
  • 2 lingurițe ghee (sau unt)
  • 60 g zahăr
  • 50 g caju
  • 30 g stafide brune
  • 200 ml apă
  • 1 praf sare
  • 5 păstăi cardamom sau 1/3 linguriță pudră cardamom
  • 1 linguriță turmeric
  • 10 fire șofran
  • 1 linguriță fistic tocat
  • Petale de trandafiri uscați

Mod de preparare

Fidea în stil indian, prăjită cu ghee, cu sirop aromat de zahăr, cardamon șofran, turmeric și nuci caju. Un desert foarte aromat, însă foarte gustos!

Nu pot să vă descriu cât de mult mi place acest desert de inspirație Indiană! Aroma de cardamom și șofran mă transpune direct în India!

Deși majoritatea deserturilor indiene sunt foarte dulci, această fidea este printre puținele care nu necesită prea mult zahăr. Se prepară rapid, este delicioasă și se poate consuma atât caldă, cât și rece. Eu una, însă, o prefer caldă, căci atunci aromele sunt mai puternice.

Pentru că în India la acest desert se folosește un tip special de fidea care la noi nu se găsește, am optat pentru fideaua cu 8 ouă de la Băneasa. A ieșit tare bună! Fideaua s-a comportat tare bine și la prăjit și apoi și la fiert. Data viitoare cu siguranță voi mai face!

Pentru acest desert, în mod tradițional se folosește ghee-unt clarifiat. Îl puteți prepara acasă sau îl puteți cumpăra din magazinele online. Dacă nu găsiți ghee sau nu aveți la îndemână, puteți prăji fideaua în puțin unt sau ulei. Însă, cu unt sau cu ghee are gust mult mai bun.

Pasul 1

Într-o tigaie, încingeți o linguriță de ghee. Adăugați caju și stafidele și căliți la foc mic până ce caju este ușor prăjit, iar stafidele se umflă puțin. Scoateți pe o farfurie și  lăsați deoparte.

Pasul 2

Așezați din nou tigaia pe foc, încingeți și cealaltă linguriță de ghee. Adăugați fideaua și prăjiți la foc mic până ce fideaua devine aurie.

Pasul 3

Turnați apa și sarea peste fidea și amestecați încet. Lăsăți sa fiarbă până ce fideaua este fiartă, iar apă s-a evarporat. Adăugați zahărul și gătiți din nou pe foc mic până ce zahărul s-a topit complet.

Pasul 4

Puneți firele de șofran în puțină apă fierbinte. Desfaceți păstăile de cardamom și scoateți semințele. Într-un mojar, pasați bine semințele, până obțineți o pudra fină.

Pasul 5

Peste fidea adăugați pudra de cardamom, turmericul și sofranul hidratat. Amestecați totul bine. La final adăugați caju și stafidele. Amestecă pentru ultima dată, așezați în boluri individuale.

Pe deasupra presărați fistic tocat și pestale de trandafiri.  Serviți cald.

Enjoy!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...