Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru aluatul de eclere:
Pentru cremă:
Pentru glazură:
Nu sunt la prima încercare de a face eclere cu cafea, am mai făcut și mi-au plăcut. Așa că de data aceasta, am zis să le mai fac o dată și să le pozez căci își merită locul aici! Sunt delicioase!
Și de data aceasta am folosit cu succes făina grâu albă Superioară 000 de la Băneasa care a dat rezultate excelente!
VEDETA REȚETEI
Pentru aluatul de eclere
Într-o crăticioara turnați apa, laptele, untul și sarea, puneți pe foc și aduceți la punctul de fierbere. Într-o crăticioara turnați apă, laptele, untul și sarea, puneți pe foc și aduceți la punctul de fierbere.
Turnați dintr-odată toată cantitatea de făină, luați crăticioara de pe foc și amestecați energic cu ajutorul unei linguri de lemn. până ce tot aluatul se strânge.
Mai dați pe foc timp de 1 minut pentru a scoate toată umezealaă din aluat.
Dați crăticioara la o parte să se răcorească pentru 10 minute, amestecând din când în când. Aici vă puteți ajuta de un mixer. Folosiți paleta tip frunză și amestecați cu ea compoziția până ce se răcește.
Când compoziția este caldă, suportabilă la deget, adăugați primul ou și amestecați foarte bine până ce oul este încorporat.
Procedați la fel și cu celelalte ouă, având grijă să nu adăugați pe următorul până ce primul nu este complet încorporat. La final trebuie să obțineți un aluat moale care formează un V atunci când cade de pe paletă.
Luați o pungă specială pentru patiserie, introduceți în ea un dui zimtat, tăiați colțul pungii, după care umpleți pungă cu compoziția de eclere.
Pentru coacere eclere:
Încingeți cuptorul la 180 grade Celsius. Folosiți tava mare a aragazului și tapetați-o cu hârtie de copt. puneți în cele 4 colțuri ale tăvii puțin aluat pentru a adera bine hârtia de copt. Formați eclere lungi de 10 cm, lăsând spațiu între ele căci vor crește mult la copt.
Dați tava la cuptorul încins și coaceti la 180 grade Celsius pentru 30-35 minute. NU deschideți ușa cuptorului între timp! Eclerele au tendința să se lasă imediat dacă suferă șoc termic!
După 30 de minute scoateți eclerele de la cuptor și lăsăți-le să se răcească complet. Puteți face cojile de eclere și cu câteva zile înainte. Ele trebuie să fie complet reci și uscate în momentul în care le umpleți.
Pentru crema de cafea:
Într-o crăticioara turnați laptele și espresso, puneți pe foc și aduceți la punctul de fierbere. Într-un castron puneți gălbenușurile, zahărul și amidonul de porumb și amestecați energic cu ajutorul unui tel până ce toate se încorporează.
Turnați în fir subțire amestecul de lapte și espresso fierbinte peste amestecul de gălbenușuri amestecând încontinuu.
Turnați compoziția înapoi în crăticioară și lăsați să fiarbă pentru 2 minute, amestecând încontinuu până ce începe și se îngroașă ca o budincă. Luați crăticioara de pe foc, adaugați pasta de vanilie sau zahărul vanilat și amestecați bine până este complet încorporat. Turnați compoziția într-un castron, acoperiți compoziția cu folie alimentară, lăsați la temperatura camerei până se răcește complet, apoi dați la frigider pentru 2-3 ore.
Scoateți compoziția de la frigider, amestecați cu mascarpone și cafeaua instant și mixați bine până obțineți o crema fină. Puneți crema într-un pos de patiserie în care ați pus un dui subțire.
Pentru glazura de cafea:
Într-un bol turnați zahărul pudră. Amestecați espresso cu cafeaua instant până ce cafeaua instant este complet dizolvată. Turnați treptat acest amestec peste zahărul din bol amestecând încontinuu. Este posibil să nu fie nevoie de tot amestecul de cafea.
Turnați treptat până ce obțineți o compoziție lichidă, dar ușor vâscoasa. Faceți glazură cu puțîn timp înainte de a glazură eclerele. Glazură are tendința să se usuce destul de repede, așa că este indicat să o păstrați acoperită cu o folie alimentară până in momentul folosirii.
Montați eclerele. Cu ajutorul unui cuțit intepati și faceți 3 mici orificii în partea de jos a cojilor de eclere (partea cu care au stat pe tavă). Cu ajutorul poșului de patiserie în care ați pus crema introduceți crema în cele 3 orificii create.
Treceți partea de sus a fiecărui ecler prin glazură, lăsăți glazură sa se scurgă bine de pe ecler ținând eclerul înclinat deasupra bolului de glazură.
Treceți ușor cu degetul peste glazură pentru a formă o pelicula uniformă. Puneți eclerele pe un grătar de bucătărie.
Apoi pe deasupra puneți boabe întregi de cafea.
Păstrați eclerele la frigider până în momentul servirii.
Sunt absolut delicioase!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!